FOTO: Angajaţii din sistemul sanitar din Alba s-au aflat astăzi în grevă de avertisment

25 noiembrie 2013 09:130 comments

greva 1Luni de la ora 08:00 până la ora 10:00 peste 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba s-au aflat în grevă de avertisment .Prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi, a declarat luni, că peste 100.000 de angajați din sistemul sanitar au intrat, de la ora 8,00 pentru două ore în grevă de avertisment. În perioada grevei de avertisment au fost asigzrate doar urgenţele.
Potrivit acestuia, principalele revendicări sunt legate de contractul colectiv de muncă și de creșterea veniturilor salariaților din sistemul sanitar.
‘Contractul colectiv de muncă reprezintă o minimă protecție pentru salariații din sectorul sanitar. De asemenea, solicităm creșterea veniturilor, dar și aprobarea memorandumului pentru deblocarea celor 1.228 de posturi din sistem. Dacă aceste puncte se vor regăsi pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri, atunci luăm în calcul o eventuală suspendare a grevei generale anunțate pentru data de 28 noiembrie”, a mai spus reprezentantul SANITAS.
Consiliul Național al Federației SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, reprezentanții federației solicitând, totodată, demisia ministrului Sănătății, liberalul Eugen Nicolăescu.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com