FOTO:Goana după un loc de parcare la Alba Iulia

4 noiembrie 2013 08:530 comments

20131104_080208Luni dimineaţa peste 150 de albaiulieni, care locuiesc în zona cuprinsă între str. Cloşca, b-dul 1 Decembrie 1918, Aleea Tineretului, b-dul Revoluţiei 1989, str. Arnsberg şi b-dul. Transilvaniei, au fost prezenţi la primăria Alba Iulia în speranţa că vor reuşi să obţină un loc de parcare.
Asta după ce mulţi dintre ei au stat la rând încă de sâmbătă dimineaţa, petrecându-şi week-endul în faţa primăriei. Această aglomeraţie a venit după ce administraţia locală a anunţat că de luni se pot depune cereri pentru locurile de parcare, 700 la număr, în zona cuprinsă între str. Cloşca, b-dul 1 Decembrie 1918, Aleea Tineretului, b-dul Revoluţiei 1989, str. Arnsberg și b-dul. Transilvaniei. Întrucât nu sunt destule locuri de parcare în zonă, potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Local, locurile de parcare vor fi atribuite după regula: ” primul venit, primul servit”. Din această cauză se explică şi această îmbulzeală deoarece numărul maşinilor din zonele respective este mai mare decât locurile de parcare.
În week-end cei care au făcut pelerinaj pe la primărie pentru un loc de parcare au făcut o listă pe baza căreia au sperat că se vor aşeza la ghişeul primăriei luni dimineaţa. De frica faptului că se vor produce incidente neplăcute, tabelul întocmit în week-end, ce cuprindea 400 de nume, a fost respectat de angajații primăriei.
Pentru un loc de parcare, albaiulienii plătesc anual o taxă de 120 de lei, cu TVA inclus, taxă ce se modifică prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Alba Iulia. Beneficiarii locurilor de parcare au dreptul de a folosi locul de parcare timp de 24 h/zi.
Locurile de parcare din zona Cloşa – Bulevardul Transilvaniei sunt cele mai disputate. În “M-uri”, blocurile care au între 7 şi 9 etaje, sunt mulţi locatari iar locurile de parcare sunt foarte puţine. Potrivit unor cetăţeni ce se aflau la coadă, în această zonă sunt 3000 de locatari şi doar circa 700 de locuri de parcare.
Potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă aflate pe raza municipiului Alba Iulia, “în cazul în care numărul de solicitanţi este mai mare decât numărul locurilor de parcare, cererile celor cărora nu li s-a putut atribui un loc de parcare vor rămâne în aşteptare, urmând ca în cazul în care se eliberează un loc de parcare sau se creează altele noi să le fie atribuite şi acestora în ordine cronologică”.
“Nu vor beneficia de locuri de parcare persoanele care deţin garaje amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Alba Iulia, care deţin curţi, sau au alte posibilităţi de parcare”se mai arată în regulament.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com