Guvernul îngroapă mediul privat: peste JUMĂTATE din IMM sunt în prag de FALIMENT!

28 noiembrie 2020 13:380 comments

Al doilea val al pandemiei de COVID și noile restricții impuse de autorități au afectat și mai puternic economia românească, în principal sectorul IMM-urilor, acolo unde problemele financiare s-au acutizat. 58% dintre reprezentanții companiilor, chestionate într-un nou barometru Sierra Quadrant, afirmă că mai au fonduri disponibile numai pentru 1-2 luni.

Din păcate însă, luna noiembrie a adus o accentuare a problemelor din economia românească, pe fondul dificultăților generate de pandemie. Potrivit rezultatelor cercetării, realizată în perioada 10-15 noiembrie 2020 împreună cu compania de consultanță Frames, cei mai mulți dintre investitori au ajuns la fundul sacului.

Întrebați despre situația disponibilului financiar din prezent, 58% dintre respondenți au indicat că au fonduri disponibile pentru 1-2 luni. 22% estimează că banii din firmă le ajung pentru 2-4 luni, 8% nu dispun de lichidități și numai 12% au la dispoziție finanțare pentru un termen mai mare de 4 luni.

Peste 80% dintre firmele românești au ajuns la final de an 2020 într-o zonă a supraviețuirii și este de așteptat ca anul 2021 să lovească puternic întreaga economie românească…

Mai mult, dacă zvonurile venite din partea Băncii Naționale a României, conform cărora urmează concedieri masive în sectorul bugetar și reducerea cu 20% a salariilor celor care vor mai rămâne este de așteptat ca anul 2021 să fie cel mai greu an din istoria modernă a României. Cu mult mai greu decât criza din 2008!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com