În week endul ce a trecut şapte persoane din Alba au fost sancţionate de jandarmi pentru scandaluri în locuri publice

27 mai 2013 10:420 comments

jandarmi-amenda10Şapte persoane au fost sancţionate contravenţional de jandarmi la sfârşitul săptămânii trecute deoarece au provocat şi participat la scandaluri în locuri publice. Valoarea amenzilor aplicate este de 1500 de lei.
Sâmbătă, 25 mai, în jurul orei 15.00, un echipaj de jandarmerie a intervenit pe strada Ciocârliei din municipiul Alba Iulia şi a aplanat un scandal în care erau implicaţi doi bărbaţi. Cei doi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu au putut indica jandarmilor motivul de la care a pornit cearta. Identificaţi ca fiind S.M.P. ( 24 de ani ) şi M.G. ( 48 de ani) aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 200 de lei. Tot sâmbătă, 25 mai, în jurul orei 20.00, un echipaj din cadrul Secţiei de Jandarmi Sebeş a intervenit în cartierul Mihail Kogălniceanu din localitate pentru aplanarea unui conflict în care erau implicaţi doi tineri. Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, acutizate de consumul de alcool, cei doi se înjurau şi se ameninţau reciproc cu acte de violenţă, fără să ţină cont că episodul vulgar era urmărit de numeroşi cetăţeni indignaţi. Jandarmii au intervenit prompt şi au prevenit escaladarea violenţei. Identificaţi ca fiind M.C. ( 15 ani ) şi Flaviu B. ( 21 de ani ) – o mai veche cunoştinţă a jandarmilor – tinerii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 100, respectiv 400 de lei. La aceeaşi oră, respectiv 20.00, tot în cartierul Mihail Kogălniceanu, un alt echipaj al Secţiei de Jandarmi Sebeş îl sancţiona contravenţional pe E.P.R. ( 21 de ani ) pentru că, aflat sub influenţa licorilor bachice, a tulburat liniştea locatarilor Blocului 124. Alertaţi prin apel la 112, jandarmii au acţionat într-un timp foarte scurt, determinându-l pe cetăţeanul turbulent să înceteze manifestările zgomotoase şi sancţionându-l ulterior cu amendă în valoare de 200 de lei.
L. Andrei ( 32 de ani ), domiciliat în Blaj, a fost sancţionat duminică, 26 mai, de jandarmii din cadrul secţiei din localitate cu amendă în valoare de 200 de lei, pentru provocarea unui scandal. În jurul orei 22.15, concubina acestuia a apelat 112 şi a solicitat ajutor deoarece era înjurată şi ameninţată de bărbat cu acte de violenţă. Ajunşi de urgenţă la adresa indicată jandarmii au acţionat pentru aplanarea incidentului şi prevenirea unor fapte mai grave. De asemenea, duminică, 26 mai, la ora 18.55, Iosif I. ( 44 de ani ), din Alba Iulia, a fost sancţionat contravenţional pentru că, aflat în avansată stare de ebrietate, pe strada Vasile Alecsandri din municipiul reşedinţă de judeţ, a înjurat şi a proferat obscenităţi la adresa unei cunoştinţe. Solicitaţi prin apel la 112, jandarmii au intervenit în scurt timp, punând capăt episodului de violenţă verbală şi sancţionându-l pe vinovat cu amendă în valoare de 200 de lei.
„Pentru prevenirea unor astfel de fapte recomandăm cetăţenilor să evite manifestările de violenţă şi să apeleze la căi legale pentru rezolvarea divergenţelor. În plus, reamintim că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. În plus, dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul sancţiunii pecuniare creşte, fiind cuprins între 1.000 lei şi 3.000 de lei” spun reprezentanţii Jandarmeriei Alba.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com