Încă o discuţie despre Cupru Min Abrud la Ministerul Economiei

28 mai 2013 16:030 comments

cupruminMinistrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut marţi, 28 mai 2013, o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai judeţului Alba în privinţa punerii în practică a Memorandumului privind Cupru Min SA Abrud, aprobat recent de Guvern
La întâlnire au participat senatorul PNL Teodor Atanasiu, deputatul PSD Ioan Dîrzu, conducerea Cupru Min SA Abrud, preşedintele Asociaţiei salariaţilor de la Cupru Min SA, Dorel Tomuş, liderul Sindicatului Andezit Roşia Poieni, Lucian Ţăran, primarul oraşului Abrud, Nicolae Simina, precum şi membri ai CA şi consilieri ai ministrului Economiei.
Ministrul Varujan Vosganian a promis, în cadrul întâlnirii, că după ce va primi evaluarea preliminară din partea experţilor cu privire la necesarul de investiţii pe cele trei componente: tehnic, mediu şi descopertare, va merge la Abrud pentru a prezenta conducerii companiei, parlamentarilor din Colegiu şi administraţiei locale aceste concluzii.
Ministrul Vosganian a precizat că, până la 15 iunie a.c., Ministerului Economiei îi va fi prezentată o expertiză tehnică privind necesarul de investiţii la Cupru Min Abrud, în vederea aprobării modalităţii de selecţie a unui posibil investitor.
După data de 15 iunie, va fi elaborat un caiet de sarcini care să conducă la o formulă investiţională pentru societatea Cupru Min.
Ministerul Economiei a publicat, pe site-ul instituţiei, anunţul de intenţie pentru atragerea de investiţii la societatea Cupru Min Abrud SA.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com