Încep lucrările de aducţiune a apei potabile la Cut, Cîlnic, Şpring, Doştat şi Rahău

19 iunie 2013 11:290 comments

canalizarePreședintele Consiliului Județean Alba,Ion Dumitrel, a semnat miercuri ordinul de începere a lucrărilor la Sistemul microregional de alimentare cu apă a localităților din Podișul Secașelor, din județul Alba.
Sistemul va aduce apă potabilă din magistrala Alba Iulia – Sebeș la robinetele locuitorilor din comunele Cut, Cîlnic, Șpring, Doșat și din localitatea Răhău.
Investiția, ce presupune montarea de conducte pe o lungime totală de circa 45 de kilometri și realizarea a 8 gospodării de apă, stații de clorinare, stații de pompare și rezervoare de mare capacitate, are o valoare totală de aproape 6 milioane de lei + TVA – bani proveniți din bugetul propriul al Consiliului Județean Alba – și se așteaptă să fie finalizată în circa un an.
Tot miercuri s-a făcut și predarea amplasamentului lucrării către constructor.
„Este o investiție foarte importantă pentru locuitorii din această zonă, ce le va asigura în permanență apă. Aici au fost mereu probleme cu sursele de apă dar, prin această lucrare, apa de calitate de pe Valea Sebeșului va ajunge și la locuitorii din aceste localități.
Pentru Consiliul Județean Alba aceasta este ultima lucrare de avengură pentru aducțiunea apei, acoperind și ultima zonă din județ în care nu exista acces la rețeaua principală de apă.” – a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com