Inconştienţă: Beat turtă un tânăr din Ocna Mureş s-a suit la volan şi a distrus două maşini

16 iulie 2013 11:450 comments

etilotestLuni seara, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ocna Mureş s-au sesizat despre faptul că pe strada Lungă din localitate a avut loc un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale, în urma căruia a rezultat avarierea a două autoturisme, iar unul dintre conducătorii auto implicaţi în evenimentul rutier a părăsit locul accidentului.La scurt timp, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit prinderea conducătorului auto care a părăsit locul accidentului, identificat ca fiind Daniel S., de 27 de ani, din Ocna Mureş.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 2,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care Daniel S. a fost condus la Spitalului Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului cu privire la mecanismul producerii accidentului s-a stabilit că Daniel S., în timp ce a condus un autoturism, pe raza oraşului Ocna Mureş, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, pierde controlul autoturismului într-o curbă spre dreapta, care părăseşte partea carosabilă, intră pe sensul opus de mers, după care iese în afara părţii carosabile, unde intră în coliziune cu o autoutilitară staţionată regulamentar. Imediat după accident acesta a părăsit locul evenimentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie.
În urma accidentului s-a produs avarierea ambelor autovehicule.
Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală” şi „părăsirea locului accidentului de către conducătorul unui autovehicul implicat într-un accident de circulaţie produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea politiei care efectuează cercetarea locului faptei”

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com