Infrastructură: Traseul complet al autostrăzii Sebeş-Turda. Foto traseul autostrăzii Sebeş Turda

3 iunie 2013 12:080 comments

Traseu autostrada Sebes Turda 1În cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a prezentat traseul pe care îl va avea autostrada Sebeş-Turda, un proiect de infrastructură deosebit de important pentru judeţul Alba. Vicepreşedintele CJ Alba, a declarat faptul că în ultima perioadă a fost asalatat de cetăţenii din zonele prin care urmează să fie construită autostrada Sebeş-Turda pentru a cunoaşte mai multe detalii despre traseul autostrăzii şi de aceea prin intermediul mass-mediei vrea să facă cunoscut acest traseu.

Traseul Autostrăzii Sebeş-Turda
Autostrada pleacă din zona Râpa Roşia, din centura municipiului Sebeş, tranversează acel sens giratoriu care se construieşte acum, în zona benzinăriei de la intrarea în Sebeş, trece prin dreapta localităţii Lancrăm până la Kilometru 1.
După KM 1 se face traversarea peste Drumul Naţional.
La KM 3 se face traversarea peste râul Sebeş. La KM 4+700 va fi o parcare de scurtă durată pe partea dreeaptă. După KM 5 este traversarea la Oarda de Sus şi Oarda de Jos, alianamentul iniţial a fost mutat cu 200 de metri pentru a se evita distrugerea a 8 case. Pe întregul traseu va fi distrusă o singură casă veche de la Oarda de Sus. La KM 7 are loc tranversarea peste podul de peste râul Mureş.
La KM 8 în zona lacului fără fund, de la pasarela de la intrarea în Alba Iulia, are loc coborârea și intrarea de pe autostradă în Alba Iulia. De aici autostrada va continua în paralel cu șoseaua de centură a municipiului și urmează să treacă, în zona Supremia, Râul Mureș. La ieşire din Alba Iulia în zona sensului giratoriu spre pârâul Iovului la KM 16, autostrada trece pe partea stânga în direcţia spre Turda şi după aceea mai intersectează drumul naţional în zona Oiejdea în apropiere de societatea Transavia. Aici are loc trecerea pe partea dreaptă, la KM 21. La Teiuş între KM 25 şi 26 are loc coborârea şi urcarea pe autostradă în zona gării la intersecţia cu DN 14 B.
În zona Aiudului, râul Mureşului este traversat în zona localităţii Rădeşti şi mai traversează odată râul Mureş şi DJ în zona Sâncrai.
Se ocoleşte municipiul Aiud şi avem practic continuarea drumului pe partea dreaptă paralel cu DN. Următoarea trecere pe partea stângă este la KM 50 după localitatea Miraslău. Ajungem în zona Dumbrava, autostrada trece în stânga localităţii Unirea, la Dumbrava va fi prevăzută o parcare scurtă. La KM 70+200m va avea loc înțeparea în Autostrada Câmpia Turzii – Turda.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com