Instituţia prefectului Alba: Minele închise din Alba nu vor rămâne fără pază

25 februarie 2013 12:550 comments

 

Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului, MINVEST S.A. Deva, l-a informat săptămâna trecută pe prefectul Gheorghe Feneşer că paza minelor închise din judeţul Alba, pe care compania le administrează, urmează să fie retrasă.

Directorul general al MINVEST S.A. Deva, Daniel Andronache, a explicat faptul că această situaţie este cauzată de lipsa acută de fonduri cu care se confruntă compania. În condiţiile în care, la nivel naţional, au avut loc numeroase decese, din cauza pătrunderii persoanelor neautorizate în minele închise şi nepăzite, cu scopul extracţiei metalelor, prefectul Gheorghe Feneşer a precizat că, în opinia sa, astfel de situaţii trebuie evitate în judeţul Alba.

„Am informat de urgenţă Ministerul Economiei cu privire la problemele financiare ale MINVEST S.A. Deva, care împiedică menţinerea pazei la minele închise din judeţul nostru şi am subliniat faptul că, în situaţia în care minele rămân nesupravegheate, ne putem confrunta cu riscul major al decesului acelor persoane care vor fi cu siguranţă interesate de metalele ce pot fi găsite aici. Vestea bună este că Ministerul Economiei a înţeles importanţa acestei probleme, astfel că s-a găsit deja o rezolvare a situaţiei, prin transferarea unor sume de la Mediu, cu scopul achitării cheltuielilor necesare asigurării în continuare a pazei minelor”, a declarat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

Sorin PoparaduFeneser2

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com