Isarescu:Atac esuat asupra leului!

11 februarie 2019 20:173 comments

Preţurile vor creşte şi anul acesta, aşa că inflaţia va fi în medie cu 3% mai mare ca anul trecut. Anunţul a fost făcut de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

”Trebuie să fim foarte atenţi, să nu băgăm căruţa în șanț”, a declarat acesta, care a calificat atacurile asupra BNR, din ultima vreme, drept ″jalnice şi iresponsabile″⁣.

Isărescu l-a desfiinţat profesional pe consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, despre care a spus că nu vorbeşte în numele Guvernului României. Vâlcov nu a răspuns criticilor.

Acuzat de consilierul pe probleme economice al Premierului, Darius Vâlcov, că ar ascunde înţelegerile dintre bănci şi că ar manipula cursul de schimb, guvernatorul Mugur Isărescu susţine că afirmaţiile sunt complet false.

Mugur Isărescu: “Nu vine fiecare şi aruncă câte-o cifră care-i convine. Se duce la televizor, sunt acolo doi pitpalaci care se fac că-i pun întrebări şi el zice uite cum e – asta-i bună domnule. Într-o lună a putut să producă atâtea perle încât chiar ne produce probleme. A mai declarat la Bloomberg ca ROBOR-ul trebuie setat, poate să-l sedăm. Nu ştiu ce setare poţi să-i faci, că el săracul este un algoritm de medie, care se calculează automat.”

Mugur Isărescu: ”Aş spune aşa că nu există niciun damf de Vâlcov în documentul ăsta, dar absolut niciunul şi-atunci nu ştiu în numele cui vorbeşte, că nu poate să vorbească în numele Guvernului. Acum dânsul vorbeşte şi în numele Parlamentului. Să scoată încă o ordonanţă că văd că le scoate uşor şi să spună acolo, de mâine sau de pe 1 martie ca să dăm şi un interval, să trăiască românii mai bine. Mai bine şi decât în Germania eventual. Că dacă nu, le punem o taxă.”

Consilierul pe Probleme Economice al Premierului României, Darius Vâlcov, nu a răspuns criticilor guvernatorului.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com