ITM Alba: Trei firme din Alba amendate pentru munca la negru

11 martie 2013 11:311 comment

placa ITM path

După ce în urmă cu aproximativ două săptămâni inspectorii ITM Alba nu au descoperit nici o firmă cu angajaţi la negru, săptămâna trecută trei unități comerciale au fost depistate cu persoane muncind “la negru” și au fost sancționate conform legii. În perioada 4-8 martie, inspectorii ITM Alba au controlat 48 de unități în domeniul relațiilor de muncă. Cu această ocazie, au fost depistate și amendate trei firme care aveau angajați „la negru”. Este vorba despre SC “Dani On” SRL, care a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru o persoană fără forme legale de angajare. Aceeași amendă a fost aplicată și firmei cu punct de lucru în Sebeș, SC “Rolinserv M & S” SRL, tot pentru o persoană muncind la „negru”. SC “Doris Isabela” SRL, a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, pentru primirea la muncă a patru persoane fără întocmirea actelor legale de angajare.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 54 de unități și aplicate 2 amenzi în valoare de 7.500 de lei.

În perioada 6-7 martie, s-a derulat la nivelul judeţului Alba, campania de identificare şi sancţionare a muncii nedeclarate şi de verificare a respectării reglementărilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în sectorul întreţinere şi reparaţii auto-service auto, campanie dispusă şi monitorizată de către Inspecţia Muncii Bucureşti. În cadrul acestei campanii, au fost verificaţi 25 de agenţi economici, cu un număr de 176 salariaţi din care 31 femei, au fost depistate 93 de deficienţe şi dispuse tot atâtea măsuri obligatorii pentru intrarea în legalitate şi a fost aplicată 1 amendă de 1.000 lei pentru nerespectarea unor prevederi din legislaţia muncii.

 

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com