FOTO: Jandarmeria Alba implicată în proiectul “Şcoala Altfel”. Până astăzi peste 600 de elevi au luat parte la acţiuni

4 aprilie 2013 14:441 comment

DSC02736În contextul activităţilor dedicate sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române şi Programului naţional ”Să ştii mai multe, să fii mai bun”, jandarmii din Alba desfăşoară  serie de activităţi informativ-preventive care se adresează unui număr de peste 800 de elevi de gimnaziu şi liceu, cadre didactice şi personal auxiliar.

Jandarmeria Alba desfăşoară în perioada 1-5 aprilie o serie de activităţi destinate întăririi disciplinei în unităţile de învăţământ, prevenirii violenţei în mediul şcolar şi dezvoltării abilităţilor practice de protecţie personală a elevilor. Până joi, 4 aprilie a.c., peste 600 de elevi, cadre didactice şi personal auxiliar au participat la întâlnirile cu jandarmii, atât în municipiul Alba Iulia, cât şi în localităţile Cugir, Şugag şi Vinţu de Jos. Aceştia au primit informaţii utile în ceea ce priveşte recunoaşterea faptelor antisociale şi modul de sesizare a acestora celor în drept, au fost informaţi cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care elevii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori. De asemenea, mâine, 5 aprilie a .c., începând cu ora 10.00, peste 200 de elevi de la Colegiul Economic “ Dionisie Pop Marţian ” şi Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” sunt aşteptaţi de jandarmi la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia pentru a afla mai multe despre răspunderea delictuală a minorului. Totodată, un reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba le va vorbi tinerilor despre conceptul de trafic de persoane, despre riscurile asociate traficului şi îi va învăţa noi modele de comportament pentru a nu deveni victimă a traficanţilor.

Activitatea de mâine încheie acţiunile preventive ale Jandarmeriei Alba destinate tinerilor, activităţi care s-au derulat în săptămâna “Şcoala altfel” sub egida JANDARMERIA ŞI ŞCOALA, în baza parteneriatului încheiat cu Instituţia Prefectului – judeţul Alba şi cu Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, în beneficiul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com