Jandarmeria Alba se alătură campaniei Ora Pământului pentru al treilea an consecutiv

21 martie 2013 11:592 comments

jandarmiJandarmeria Alba se va alătura şi în 2013, pentru al treilea an consecutiv, la Campania Ora Pământului, urmând astfel exemplul altor instituţii care iau parte la strigătul vieţii împotriva pericolelor generate de încălzirea globală. În fiecare an în luna martie, un grup de oameni inimoşi, organizează Campania „Ora Pământului” (Earth Hour), în scopul reducerii consumului de energie electrică, fiind susţinute astfel eforturile umanităţii împotriva poluării şi a încălzirii globale. Campania „Ora pământului” îşi propune, prin simplul gest de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor utilizării iresponsabile a resurselor.
Comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba a adresat un apel tuturor angajaţilor de a participa sâmbătă, 23 martie, la campania “Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor împotriva poluării şi a încălzirii globale. În acest sens, între orele 20.30 – 21.30, jandarmii din judeţul Alba se vor alătura iniţiatorilor şi participanţilor la această campanie ecologică, prin stingerea luminilor neesenţiale – exterioare şi interioare – şi deconectarea aparatelor aflate în stand by atât la sediul central din Alba Iulia cât şi la subunităţile dislocate în localităţile Sebeş, Aiud şi Câmpeni. Această iniţiativă va fi aplicată şi la nivelul locuinţelor proprii ale personalului,
Jandarmeria Alba implicându-se astfel nu doar la nivel instituţional, ci şi la nivelul familiilor membrilor instituţiei.
Jandarmeria Alba a participat constant la acţiuni şi campanii ce au avut ca scop protejarea naturii – prevenirea tăierii ilegale de arbori, combaterea braconajului, plantare de arbori, acţiuni de ecologizare şi refacere a ecosistemului – iar la nivelul instituţiei se promovează un consum raţional al energiei, atât pentru reducerea cheltuielilor administrative cât şi pentru conservarea mediului înconjurător.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com