Jidvei, 12 premii de Aur şi 6 de Argint la Concursul Naţional Strugurele de Aur 2013

10 septembrie 2013 16:590 comments

Vinuri multeLa Alba Iulia s-a încheiat a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Vinuri „Strugurele de Aur”. În concurs s-au înscris 101 probe din toate regiunile ţării.
Cele mai multe medalii de aur au fost adjudecate de marele producător de vinuri de la Jidvei: aşadar Jidvei a câştigat 12 medalii de aur cu: Spumant extradry, Spumant Mărgăritar Alb, Riesling Italian+Muscat, Traminer (din 2012 şi din 2011), Neuburger, Dry Muscat, Fetească Albă, Riesling Doc, Gewurtztraminer, Spumant Romantine Alb, Mărgăritar Roze.
Societatea Jidvei a luat şi 6 medalii de argint pentru Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin+Sauvignon, Fetească Albă, Mysterium (un cupaj de Fetească Regală+Muscat Ottonel+Sauvignon), Roze.
Domeniile Boieru de la Aiud a luat o medalie de aur (cu un Sauvignon Blanc) şi două medalii de argint (Muscat Ottonel demisec şi o Fetească Albă).
Pe prima poziţie cu 93 de puncte, s-a aflat un vin produs de SC Serve Ceptura, podgoria Dealurile Munteniei, cu un asamblaj de vinuri (o combinaţie) între Sauvignon, Riesling, Fetească Albă şi Chardonnay. (I.B.)

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com