La Alba Iulia se vor finanţa doar proiectele care vor aduce bani şi valoare oraşului

12 martie 2013 14:390 comments

ong
Marţi la sediul Direcţia de Programe a Primăriei Alba Iulia a vut loc o întâlnire între conducerea admnistraţiei locale format din primarul Mircea Hava, city managerul Nicolaie Moldovan şi Crina Iacob director de programe pe de o parte şi reprezentanţii ONG-urilor şi asociaţilor ce-şi desfăşoară activitatea în municipiul Alba Iulia, pe de altă parte.
Scopul întâlnirii a fost în primul rând acela de a comunica celor din urmă care sunt proiectele prioritare în acest an pentru administrația locală și care ar putea beneficia de cofinanțare de la buget, Deşi în acest an bugetul municipiului Alba Iulia nu va fi unul mare, lucru care se întâmplă şi din cauza corecţilor financiare aplicate de Comisia Europeană, conducerea administraţiei locale din Alba Iulia prin vocea lui Mircea Hava şi Nicolaie Moldovan a decis să finanţeze doar proiectele care vor aduce bani la Alba Iulia dar şi valoare oraşului.
Primii partenerii de dialog în elaborarea şi identificarea necesităţilor ce stau la baza “Strategiei de dezvoltare 2014 – 2020” cu care primăria interacţionează sunt ONG-uri, entități pe care le considerăm foarte apropiate de nevoile orașului și ale locuitorilor săi, cât și cele care sunt senzitive la unele din problemele de dezvoltare ale orașului.
În urma întalnirii de astăzi s-a concretizat necesitatea înființarii unui forum de dialog APL – ONG care să se reunească trimestrial pentru discutarea problemelor de dezvoltare ale orașului care pot fi semnalate / soluționate în comun.
“Vrem să mergem foarte mult pe proiectele care aduc ceva. Adică, prin proiectul respectiv să se întâmple ceva, în educație, social, cultură. Am spus clar, nu orice proiecte vor fi finațate și nu aș vrea să se înțeleagă greșit dar te cam saturi de nu știu ce proiecte în care mergi să împădurești o râpă în timp ce în curtea ta sau în școli stă gunoiul până în gât. Astea nu sunt proiecte. Avem nevoie de proiecte serioase iar bani o să avem” a explicat Mircea Hava.
Nicolae Moldovan a precizat că nu vor fi acceptate acele proiecte în care se solicită doar finanțarea primăriei. Cei care doresc să elaboreze astfel de proiecte sunt sfătuiți să găsească ei finanțare într-o proporție cât mai mare iar abia apoi să bată la ușa primăriei pentru a cere cofinanțare. Această strategie are rolul de a încuraja proiecte importante pentru dezvoltarea orașului și atragerea de bani la buget, în locul sărăcirii acestuia: “Ne interezează să facem o echipă cu ONG-urile dispuse să bată la ușa oricărui investitor din lume pentru a obține finanțare. Aduceți bani în Alba Iulia pentru nevoile orașului”.
Deși marșează pe proiecte de dezvoltare independente pe cât posibil de sprijinul administrației locale. reprezentanții primăriei nu elimină de tot varianta cofinanțării în măsura în care proiecte vor fi de interes.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com