Lista integrală a celor 25 DE COPII DISPĂRUŢI pentru care Guvernul ar trebui ”să depună toate eforturile” şi ”celulele de criză” pentru a fi găsiţi. Un băiat din Cugir se află printre ei

16 februarie 2014 21:451 comment

disparuti2În România dispar în fiecare an în medie 3.000 de copii. 97% dintre ei sunt găsiţi, cea mai mare parte în primele trei săptămâni. Din restul de 3%, despre mulţi nu a mai aflat nimeni niciodată. Au rămas pe lista cazurilor urgente ale Poliţiei, care începând de miercuri, odată cu dispariţia Iuliei Cristina Ionescu, eleva de 10 de la ”Sfântul Sava”, are 25 de nume. Pentru acest ultim caz, de la Guvern, ”prin dispoziţia” vicepremierului Gabriel Oprea, s-a înfiinţat o celulă de criză, din care fac parte inclusiv lucrători ai DGIPI, care ”să coordoneze activităţile derulate pentru găsirea minorei”. Mai mult, Oprea ”a cerut să fie depuse toate eforturile pentru găsirea minorei şi să fie informat permanent cu privire la evoluţia situaţiei operative”. „Poate că dacă avea un prieten, ar fi fost mai simplu. O ţinea dragostea o săptămână, dar măcar ştiam de unde să o luăm”, spune tatăl Iuliei Cristina Ionescu, care nu crede că fiica sa a fugit pentru a merge la mănăstire, aşa cum au fost prezentate primele informaţii publice, şi se teme să nu fi fost ”ademenită sau păcălită în vreun fel”. Gândul vă prezintă povestea emoţionantă a Iuliei Cristina Ionescu, precum şi lista celorlalţi 24 de copii dispăruţi pentru care ar trebui depuse toate eforturile să fie găsiţi.

Lista celor 25 copii dispăruţi, căutaţi de Poliţia Română

disparuti1

 

• Mircea Alexandru Mirică, 15 ani, Cugir, jud. Alba.

LA 08.04.2005 SE JUCA PE MALUL RAULUI AMPOI IMPREUNA CU ALTI COPII, IAR INTR-UN MOMENT DE NEATENTIE A CAZUT IN APA.

 

 

 

 

• Denisa Mihaela Pintilie, 13 ani, Piatra Neamţ. ÎN DATA DE 08.01.2014 A PLECAT ÎN MOD VOLUNTAR DE LA DOMICILIU ŞI NU A MAI REVENIT PÂNĂ ÎN PREZENT. MINORA SE AFLĂ ÎN PLASAMENT DIN ANUL 2002.

Andreea Mihaela Răileanu, 15 ani, Iaşi. LA DATA DE 20.09.2013 A PLECAT DIN CENTRUL DE PRIMIRE IAŞI ŞI NU A MAI REVENIT.

• Victoria Anghel, 17 ani, Bucureşti. LA 04.10.2013 A PLECAT ÎN MOD VOLUNTAR DIN CENTRUL PINOCHIO ŞI NU A MAI REVENIT. ARE NUMEROASE PLECĂRI VOLUNTARE. ESTE CONSUMATOARE DE SUBSTANŢE TOXICE.

• Radu Constantin Florea, 14 ani, Bucureşti. LA 04.09.2013, ORELE 15.00, A FUGIT DIN CSS SF. NICOLAE ŞI NU A MAI REVENIT.

• Ştefania Denisa Lăutaru, 14 ani, Plopii Slăviteşti, jud. Teleorman. LA 13.04.2013 A PLECAT ÎN MOD VOLUNTAR DE LA DOMICILIU ŞI NU A MAI REVENIT.

• Gabriel Carlo Cincă, 17 ani, Bucureşti, ultimul domiciliu Silivaşu de Câmpie, Bistriţa Năsăud. LA 13.02.2012 A PLECAT DE LA DOMICILIU ŞI NU A MAI REVENIT.• Simona Nicoleta Nădăşan, 11 ani, Reghin, jud. Mureş. LA 04.07.2011 A PLECAT DE LA DOMICILIU ŞI NU A MAI REVENIT.

• Ana Maria Ciobotaru, 11 ani, Giurgiu, căminul de nefamilişti zona Istru. LA 14.06.2011, ORELE 12.00, A PLECAT DE LA DOMICILIUL BUNICII SALE SĂ CUMPERE O ÎNGHEŢATĂ ŞI NU A MAI REVENIT.

• Burcsa Csaba, 12 ani, Târgu Mureş, ultima oară domiciliat în Mohu, jud. Sibiu. LA 16.04.2004, ORELE 12.30 A DISPĂRUT DE LA DOMICILIUL DIN MOHU JUD. SIBIU.

• Andreea Arhip, 12 ani, Târgu Neamţ, născută în Germania. LA 08.12.2006, ORELE 8.30, A DISPĂRUT DIN BUHUŞI.

• Elvira Loredana Ghioca, 16 ani, Berbeşti, jud. Vâlcea. LA 21.02.2007 A DISPĂRUT DIN PARCUL ORAŞULUI BERBEŞTI, JUD. VÂLCEA. ERA ÎMBRĂCATĂ CU PANTALONI DE CULOARE ROŞIE CU DUNGĂ NEAGRĂ, PULOVĂR ÎN ROMBURI DE CULORI, ÎN PICIOARE PURTA SANDALE.

• Kassandra Ungureanu, 17 ani, Galaţi. LA 11.05.1999 A FOST LĂSATĂ DE MAMA EI, LA CERŞIT, ÎN FAŢA MAGAZINULUI MODERN DIN GALAŢI, ÎMPREUNĂ CU O ALTĂ MINORĂ. ERA ÎMBRĂCATĂ CU O SCURTĂ DIN TERCOT DE CULOARE NEAGRĂ, CU CAPSE, PANTALONI LUNGI CULORI MULTIPLE, CĂCIULIŢĂ DE CULOARE ALBASTRĂ DIN MĂTASE CU DANTELĂ PE MARGINI, ADIDAŞI ALBI CU ŞIRET.

• Nicu Eduard Sbenghea, 15 ani, Timişoara. LA 17.07.2002, ÎN TIMP CE SE JUCA ÎN FAŢA BLOCULUI A DISPĂRUT ÎN ÎMPREJURĂRI NECUNOSCUTE. ERA ÎMBRĂCAT ÎN TRICOU ALB CU MÂNECI SCURTE CU DESEN IMPRIMAT PE PIEPT, PANTALONI SCURŢI, PAPUCI CU DESEN POKEMON.

• Andreea Simona Simon, 17 ani, Miercurea Ciuc. LA 15.12.2005 A DISPĂRUT DE LA DOMICILIUL DIN MIERCUREA CIUC, UNDE STĂ FĂRĂ FORME LEGALE. S-A STABILIT CĂ MINORA FUSESE LA CUMPĂRĂTURI, LA MAGAZINUL DIN APROPIEREA LOCUINŢEI. LA PLECARE AVEA LA EA 100 RON DAŢI DE CĂTRE TATĂL SĂU. LA DATA DISPARIŢIEI ERA ÎMBRĂCATĂ CU O GEACĂ DE IARNĂ, PÂNĂ ÎN TALIE, DE CULOARE CREM ÎNCHIS, PREVĂZUTĂ ÎN LATERAL, PE MÂNECI, CU O BANDĂ DE CULOARE ROŞIE, PANTALONI DE TRENING DE CULOARE ROŞIE CU DUNGI ALBASTRE ÎN LATERAL, GHETE DE CULOARE MARO, CAPUL DESCOPERIT, AVÂND ASUPRA EI LA DATA DISPARIŢIEI O PLASĂ DIN MATERIAL TEXTIL DE CULOARE MARO ÎNCHIS.

• Paul Mihai Lungu, 7 ani, Drăgăneşti Olt, judeţul Olt. LA 01.04.2013 A CAZUT IN RAUL OLTET.

• Nicolae Alexandru Chirilă, 12 ani, Oancea, jud. Galaţi. LA 08.06.2007 A CAZUT CU BICICLETA IN RAUL PRUT SI S-A INECAT. TRUPUL NU I-A FOST INCA GASIT.

• Iuliana Paula Harda, 10 ani, Teceu Mic, jud. Maramureş. LA DATA DE 18.05.2007 IN JURUL OREI 19, IN TIMP CE SE AFLA LA JOACA IN PARCUL Gradina Morii(ce se afla pe malul drept al raului Iza) DI MUN. SIGHETU MARMATIEI A DISPARUT SI PANA IN PREZENT NU A FOST GASIT.ERA IMBRACAT CU UN TRICOU DE CULOARE ALBASTRU CU GALBEN, PANTALONI DIN MATERIAL TEXTIL DE CULOARE ALBASTRA CU MOTIVE FLORALE DE CULOARE ALBA, PANTOFI DIN PIELE INTOARSA DE CULOARE MARO, PE CAP O CORDELUTA DIN MATERIAL PLASTIC DE CULOARE VERDE.

• Dana Daniela Baciună, 13 ani, Reşiţa. La data de 14.04.2006, a disparut de pe raza Mun. Resita. Exista date ca aceasta a cazut in raul Barzava, care avea un debit mare si a fost luata de curenti, pana in prezent aceasta nefiind gasita. La data disparitiei purta pantaloni 3/4 de culoare rosie, maiou de culoare alba, slapi de culoare deschisa.

• Tudorel Zama, 13 ani, Frecăţei, jud. Brăila. LA DATA DE 31.03.2007 A CAZUT ACCIDENTAL DE PE UN BAC PLUTITOR CARE TRAVERSA FLUVIUL DUNARERA INTRE LOCALITATILE AGAUA, JUD.BRAILA SI GARLICIU,JUD.CONSTANTA.

• Adrian Dumitru Stoica, 12 ani, Vidra, jud. Ilfov. LA 21.02.2007 A PLECAT CU TATAL SAU LA PESCUIT PE RAUL SABAT CE CURGE PRIN PADUREA SINTESTI. EXISTA SUSPICIUNI CA ACESTA S-A INECAT IN RAU, CAND TATAL SAU A PLECAT DE LANGA EL SA CAUTE UN BUSTEAN. ERA IMBRACAT CU O SALOPETA DE BLUGI DE CULOARE ALBASTRA, PULOVER ALBASTRU, CIZME DIN CAUCIUC, CACIULA DE CULOARE ROSIE.

• Bianca Ramona Marincat, 15 ani, Vişeu de Sus, jud. Maramureş. LA 01.06.2006 INTRE ORELE 18.00 – 18.15 A PARASIT DOMICILIUL PLECAND LA PRIETENA SA DIN STR. PESTILOR NR. 9 UNDE A STAT PANA IN JURUL ORELOR 19.00 CAND A PORNIT SPRE CASA. PENTRU A AJUNGE ACASA MINORA TREBUIA SA TREACA PESTE PARAUL VALEA PESTILOR PE UN POD IMPROVIZAT, DIN MATERIAL LEMNOS. PURTA TRENING ROSU, CU 2 LINII LATERALE ALBE, INCALTAMINTE DE CULOARE MOV.

• Vasile Gheorghiu, 13 ani, Ceahlău, jud. Suceava. LA 04.04.2006 A DISPARUT DE LA DOMICILIU. DATORITA FAPTULUI CA SE JUCA CU MINGEA SI CU ALTI COPII PE MALUL BISTRITEI, ESTE POSIBIL SA FI CAZUT IN APA. – ERA IMBRACAT CU PANTALONI RAIATI, VESTA DIN FAS ROSIE, PULOVER VISINIU, CIZME DIN CAUCIUC ALBASTRU, FES MARON.

• Eusebiu Marian Arpi Boloacă, 17 ani, Perceni, jud. Prahova. LA 19.07.1999, MINORUL SI-A INSOTIT UNCHII PE PRUNDUL PARAULUI DAMBU DIN VECINATATEA COM. BERCENI, PT A ADUNA FIER VECHI. IN JURUL ORELEOR 11.00 A FOST LASAT NESUPRAVEGHEAT, DORMIND PE MALUL RAULUI, DE UNDE A DISPARUT. IN JURUL ORELOR 12.00, O TANARA DIN CORLATESTI, IN TIMP CE TRAVERSA UN POD PESTE DAMBU, A OBSERVAT CORPUL UNUI COPIL IN APA. SATENII AU CAUTAT COPILUL DAR FARA REZULTAT. ERA IMBRACAT IN BLUZA VERDE FARA MANECI, PANTALONI SCURTI TIP BERMUDE DE CULOARE VERDE.
Daniela Gheorghe, psiholog specializat în cazuistica copiilor şi adolescenţilor, spune că cea mai mare problemă a adolescenţilor din ziua de astăzi este găsirea unei identităţi şi regăsirea de sine. „Tinerii îşi găsesc foarte greu locul, pentru că au foarte multe influenţe care sunt foarte puternice. Peste 50% dintre copii spun că modelul lor este familia, însă restul sunt influenţaţi foarte puternic de anturaj şi de mass media”, explică Daniela Gheorghe, pentru gândul.

În acelaşi timp, părinţii ţin din ce în ce mai greu pasul cu evoluţia copiilor, care are loc foarte rapid. La asta se adaugă mediul stresant în care trăiesc atât părinţii, care nu mai au timp de copiii lor, cât şi copiii înşişi, la şcoală, unde trebuie să fie acceptaţi în diverse grupuri. Din această cauză, dacă un copil ajunge în situaţia să nu aibă cu cine să stea de vorbă şi să povestească, poate recurge la gesturi extreme, spune psihologul. Iar în ziua de azi, copiii acţionează fără să stea prea mult pe gânduri.

„În generaţiile noastre, primul gând când ne certam cu părinţii era lasă că plec eu de acasă, le arăt eu lor. Voiam să le atragem atenţia. Noi, generaţiile mai vechi, doar ameninţam, dar copiii aceştia chiar o fac. De la ameninţări la acţiunea în sine este un mic pas. Şi spre deosebire de alte vremuri, acum ei ies într-o societate mult mai rea, mult mai agresivă”, explică psihologul Daniela Gheorghe.

Anual, în România dispar peste 3.000 de copii, majoritatea fiind găsiţi în mai puţin de trei săptămâni. Mai mult de 95% din cazurile de dispariţie a copiilor sunt plecări voluntare: copiii pleacă singuri fie de acasă, fie din centrele de protecţie a minorilor. Vârsta Iuliei Ionescu, 15 ani, este cea mai vulnerabilă la acest fenomen, explică Gabriel Coman, directoarea Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual. Nu întotdeauna cazurile de dispariţie au loc în medii sărace sau din familii disfuncţionale. „Sunt cazuri care par ok, dar fără să intri în profunzime, nu poţi să cunoşti legăturile emoţionale între părinţi şi copii. Nu înseamnă că trebuie să dăm vina neapărat pe părinţi. Foarte mulţi îşi doresc să-şi crească bine copilul, dar nu ştiu cum. E şi asta o meserie care se învaţă”, spune Gabriela Coman, pentru gândul.

În prezent, Poliţia Română caută 25 de copii dispăruţi la nivel naţional, printre care şi Iulia Ionescu.

În perioada mai 2012 – mai 2013, au fost daţi dispăruţi 3.235 de copii, conform datelor Poliţiei Române, puse la dispoziţia organizaţiei „Salvaţi Copiii”. În aceeaşi perioadă, au fost găsiţi 3.229 de copii, doar 6 cazuri rămânând nerezolvate.

Conform statisticilor Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, 15% dintre copii dispăruţi sunt găsiţi în mai puţin de 48 de ore, 26% dintre ei sunt găsiţi în mai puţin de o săptămână, iar 13% sunt găsiţi în mai puţin de 2-3 săptămâni. 3% dintre copiii dispăruţi nu sunt găsiţi.

Copiii cu vârste între 12-15 ani reprezintă cea mai mare parte dintre cei dispăruţi, 56%. Urmează categoria de vârstă 16-17 ani, cu 27%.

După cauzele dispariţiei, 38% dintre copii dispar pentru vagabondaj, 17% pentru o relaţie de concubinaj, 13% din cauza unor neînţelegeri, iar 5% pleacă pentru a munci sezonier.

„Mulţi provin din familii dezorganizate sau sărace. Dar sunt şi familii care se ocupă bine de copii, doar că ei nu se simt bine. Copilul nu este înţeles, nu este ascultat. Sunt părinţi care îşi închipuie că dacă copilul stă cuminte în faţa calculatorului, totul este ok. Mai sunt şi copii care cred că ei le ştiu pe toate şi le pot face pe toate”, explică Gabriela Coman, directoarea Centrului Român pentru Copii Dispăruţi.

sursa: gandul.info

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com