“LUNETISTUL” FLORIN ROMAN PREGATESTE CEVA?

10 februarie 2019 21:540 comments

Deputatul PNL Florin Roman a depus, la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.14 alin.(1) lit.g) din Legea nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

„Au absolvit un curs de instruire teoretică şi practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi, cu excepţia persoanelor prevăzute la art. 14 alin (2) lit. a), respectiv demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după încetarea activităţii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor”, se arată în proiectul de lege.

Iniţiatorul legii a menţionat că în lege este stipulat faptul că armele de apărare pot fi procurate şi de către următoarele categorii de persoane: demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii

 
 

„Articolul 13 din Legea nr. 295/ 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republică, cu modificările şi completările ulterioare reglementează categoriile de persoane fizice care pot fi autorizate să procure arme letale. Astfel, la lit. a) a alin. (2) al art .13 prevede că armele de apărare pot fi procurate şi de către următoarele categorii de persoane: demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după încetarea activităţii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor”, argumentează Florin Roman în expunerea de motive.

Mai mult, iniţiatorul proiectului de lege a punctat în expunerea de motive că magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii să fie nu mai urmeze cursuri de instruire teoretică şi practică, pentru că „în timpul anilor de carieră militară şi poliţienească, aceste persoane au avut în dotare armament de luptă automat şi semiautomat cu muniţie de război, folosit în misiunile reale şi aplicaţii în trupe şi tehnică militară”.

Senatul este primă cameră sesizată pe proiectul de lege, Camera Deputaţiilor fiind for decizional.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com