Marius Sepi: În luna noiembrie grevă generală în sănătate

7 octombrie 2013 09:020 comments

protest 3 martie 358Cadrele medicale din România vor intra, în luna noiembrie, în grevă generală, acţiunea revendicativă fiind precedată de o grevă de avertisment de două ore, care va avea loc la începutul lunii viitoare, a declarat, Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS.
“Am demarat procedura de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale în Sănătate, care va avea loc în luna noiembrie şi va fi precedată de o grevă de avertisment de două ore. Ziua exactă a grevei generale va fi stabilită în cadrul Consiliului naţional SANITAS din data de 14 noiembrie a.c., după ce vom avea şi semnăturile a jumătate plus unul din numărul de salariaţi din Sănătate. Până atunci, la începutul lunii noiembrie, Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate va organiza un miting de protest, urmat de un marş în Bucureşti, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Constituţiei”, a afirmat Marius Sepi.
Acesta a precizat, totodată, că salariaţii din Sănătate se vor afla, începând cu data de 14 octombrie a.c, în grevă japoneză, marcată prin purtarea, pe braţ, a unei banderole tricolore.
“Am avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, întâlnire în cadrul căreia ni s-a promis că bugetul alocat Sănătăţii în anul 2014 va fi mai mare decât cel din anul 2013, ceea ce înseamnă că obiectivul nostru, de creştere a procentului din PIB alocat Sănătăţii, începe să prindă contur. De asemenea, ni s-a promis că va fi elaborată o Lege a Salarizării specifice sectorului sanitar. În orice caz, vom continua să ne batem pentru fiecare dintre revendicările noastre, pentru a asigura o finanţare mai bună sistemului sanitar, salarii crescute de la 1 ianuarie 2014 pentru membrii noştri şi, nu în ultimul rând, servicii mai bune pentru pacienţii noştrii”, a spus prim-vicepreşedintele Federaţiei SANITAS.
Potrivit acestuia, în perioada 9-23 octombrie a.c., printr-o colaborare cu European Federation of Public Service Unions – E.P.S.U. (Federaţia Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice), în spitalele publice se vor face fotografii cu grupuri de salariaţi ţinând în mână afişe cu sloganurile EPSU: “Nu austerităţii!”, “Jos mâinile de pe drepturile negociate!” etc. Pozele rezultate vor fi trimise atât Guvernului, cât şi preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy.
sursa: Agerpres

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com