Masă rotundă privind proiectul minier de la Roşia Montană

30 septembrie 2013 07:123 comments

atanasiuSenatorul Teodor Atanasiu a anunţat organizarea la Alba Iulia a unei dicuţii publice privind proiectul minier de la Roşia Montană, dar probabil că va fi urmat peste puţin timp şi de către colegii din PSD Alba.
Masa rotundă va avea loc vineri, 11 octombrie 2013, la Hotel Parc din Alba Iulia.
La întâlnirea au fost invitaţi cei 7 parlamentari ai judeţului Alba, Dan Şova – ministrul Marilor Proiecte, Daniel Barbu – ministrul Culturii, Rovana Plumb – ministrul Mediului. Din judeţul Alba vor fi invitaţi intelectuali, istorici, ierarhi ai bisericilor etc, reprezentanţi ai mass-media, de asemnea ONG-urile, atât cele pro-minerit cât şi cele care se declară împotriva proiectului minier iniţiat de compania canadiană RMGC la Roşia Montană.
Într-o conferinţă de presă de la sfârşitul săptămânii trecute, senatorul liberal Teodor Atanasiu a declarat: „Suntem în confuzie totală, între proiectul de lege şi proiectul minier de la Roşia Montană. Acest proiect de lege trebuie substanţial modificat, dar va trebui să facem o lege care să vizeze exploatările de orice fel. Proiectul minier este bun, dar proiectul de lege nu e bun! Noi trebuie să facem un proiect de lege care să fie bun pentru orice investitor. Trebuie să fie condiţii egale pentru diferitele proiecte de exploatare”.
În data de 27 august a.c. Guvernul Ponta a avizat un proiect de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană, urmând ca Parlamentul să voteze sau nu acest proiect. Avizarea proiectului a fost urmată de mitinguri de protest în multe oraşe din ţară împotriva proiectului minier. De asemenea la Roşia Montană angajaţii RMGC şi familiile lor au ieşit în stradă pentru a cere locuri de muncă, iar 22 de mineri s-au blocat în mină.
În ultimele săptămâni mai mulţi politicieni au vizitat Roşia Montană, la invitaţia companiei care doreşte să demareze proiectul minier pentru exploatarea aurului şi argintului în cadrul unor exploataţii deschise.

Tags:

3 Comments

  • toate discutiile astea sa aiba si o finalitate, sa se porneasca proiectul minier, ca deja se amana de prea mult timp acest lucru!

  • Un proiect benefic si bun care nu mai suporta amanarea asta de 2 bani

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com