MICHAEL KREFT VON BYERN: Cetatea trebuie să fie complet diferită în fiecare anotimp pentru ca turiştii să revină la Alba Iulia

2 iunie 2013 13:480 comments

cetateÎn ultimele zile Michael Kreft von Byern, specialist german în domeniul turismului, reprezentant al unor parcuri de distracţii s-a aflat la Alba Iulia, având întâlniri cu primarul Mircea Hava, Nicolae Moldovan – city manager, cu arhitecţii oraşului, cu conducerea Consiliului Judeţean Alba (Ion Dumitrel, Alin Cucui), cu rectorul Daniel Breaz, Dan Popescu – director CJ Alba, conducerea Muzeului Naţional al Unirii, Brigitte Schliewenz – şeful Biroului Landului Brandemburg în Regiunea Centru, reprezentanţii Bibliotecii Batthyaneum etc.
Michael Kreft von Byern este peşedintele Comisiei de Turism din Camera de Comerţ şi Industrie a Germaniei, membru în Consiliul de Administraţie al Mack Rides, firmă germană care gestionează Europa Park (complex sau parc de distracţii cu o tradiţie de peste 30 de ani).
Michael Kreft von Byern a vorbit de vizita sa în Cetatea Alba Iulia: „Vă mulţumesc că mi-aţi oferit şansa de a vedea Capitala ascunsă a României. Aveţi o perlă a culturii europene aici. Vă spun clar că turiştii caută lucrurile exotice, deosebite, care singularizează. Trebuie să faceţi ceva ce vă singularizează, ceva ce alţii nu pot face. Sunt mici detalii prin care să-i suprindeţi pe oameni, să-i entuziasmezi pe oameni. Cetatea trebuie să ofere în fiecare anotimp altceva, să fie diferită: Cetatea trebuie să fie total schimbată în fiecare sezon (anotimp) pentru ca oamenii să revină la Alba Iulia în fiecare anotimp”.
Primarul Mircea Hava a declarat: „Vizita dlui von Byern nu este întâmplătoare. După ce facem Marea Scenă trebuie să populăm această scenă. Orice lucru pe care l-am făcut l-am făcut numai după ce ne-am consultat cu specialiştii cei mai buni. Nu că n-am avea curaj, dar nu vrem să repetăm greşelile altora. Ca să folosesc o metaforă, vrem să găsim regizorul, scenariul, pentru că oamenii îi avem aici, un scenariu pe care să-l urmăm. Noi am fost foarte flexibili cu proiectul nostru. Din păcate controlorii sunt mai puţin flexibili. Nu ducem lipsă de idioţi!”
Ion Dumitrel: „Trebuie să alegem foarte bine simbolurile şi semnele judeţului. Sper ca politicienii de 2 bani să ne lasă în pace, să nu mai politizeze tot ceea ce facem”.
La final, primarul Mircea Hava a acordat o diplomă simbolică de ambasador oaspetelui din Germania.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com