Minerii din Roşia Montană în faţa Prefecturii Alba: Vrem să muncim nu să cerşim

4 septembrie 2013 17:390 comments

DSC00296Miercuri după amiază între orele 17:00-19:00, aproximativ 100 de mineri din cadrul Sindicatului Viitorului Mineritului din Roşia Montană au protestat în faţa Prefecturii Alba cerând autorităţilor demararea cât mai urgentă a proiectului minier de la Roşia Montană. Aceştia au venit cu pancarde cu mesaje pro proiectului Roşia Montană şi au strigat încontinu sloganuri precum : Mineritul este pâinea noastre, Ne-am săturat de aşteptare, Noi luptăm pentru locurile noastre de muncă ei pentru ce?; Noi vrem locuri de muncă, Noi suntem Roşia Montană. O parte din protestatri au fost primiţi de prefectul Gheorghe Feneşer care şi-a arătat încă odată susţinerea pentru proiectul minier de la Roşia Montană: „Compania trebuie să înceapă neapărat lucrările. Nu cred că cei ce demonstrează la Bucureşti ştiu ce este la Roşia Montană, dar sunt curios dacă ei ştiu unde este Roşia sau au călcat vreodată în Roşia. Dumneavoastră vă ştiţi necazurile. Fără proiectul minier Roşia Montană poate deveni o amintire” a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.
„ Începând de astăzi, Sindicatul Viitorul Mineritului (SVM) din Roșia Montană pichetează în fața Prefecturii Județului Alba, într-o mișcare autorizată de protest, pentru a arăta țării întregi că Munții Apuseni și județul Alba depind de repornirea de urgență a mineritului în zonă.
Am arătat răspicat că vrem minerit chiar în decembrie anul trecut, la referendumul pentru minerit, când localitățile cu tradiție minieră au votat DA pentru minerit, și nimeni nu poate contesta acest lucru. E momentul ca membrii parlamentului, reprezentanții noștri la cârma țării, să țină cont de voința celor care i-au ales și să ia decizia repornirii mineritului la Roșia Montană! Orice altă amânare nu este justificată. Trece an după an și noi tot așteptăm. Nu mai putem aștepta!
SVM va continua acțiunea de protest pașnic până când mesajul minerilor din Apuseni va fi auzit de toată țara și de toată lumea. Democrația ne dă tuturor dreptul să ne spunem opinia și să protestăm. Dar noi dorim să amintim tuturor că există DREPTUL CONSTITUȚIONAL la MUNCĂ. Nouă ne este încălcat acest drept prin faptul că nu se pornește mineritul, deși este mai mult decât evident că oamenii de aici, în marea lor majoritate, îl vor.

Solicităm membrilor Parlamentului și autorităților statului, în numele zecilor de mii de oameni disperați din județul Alba, să meargă până la capăt pentru repornirea mineritului la Roșia Montană. Avem nevoie de locurile de muncă din minerit acum!

Noi v-am votat să ne reprezentați în Parlamentul României, acum e rândul Dumneavoastră să VOTAȚI PENTRU DREPTUL NOSTRU CONSTITUȚIONAL LA MUNCĂ!” se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Viitorul Mineritului Roşia Montană.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com