Ministru delegat pentru buget:Există bani pentru pensii, salarii şi tranşe pentru Fondul Monetar Internaţional

28 martie 2013 09:410 comments

19258_bani[1]
Există bani pentru pensii, salarii şi tranşe pentru Fondul Monetar Internaţional (FMI),sumele fiind prevăzute în buget, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget.
Nu numai că sunt bani pentru pensii şi salarii, sunt bani de pensii şi salarii mărite, dacă am mărit salariile cu 15% şi pensiile cu 4%, de la 1 ianuarie. În ceea ce priveşte tranşele pentru FMI, deja am plătit o tranşă pe 23 martie (de 122,1 milioane euro n.r.) şi pe tot anul sunt 993 de milioane euro de plătit la FMI din care 952 milioane euro reprezintă principali şi diferenţa dobânzi. Toţi aceşti bani sunt prevăzuţi în buget, eşalonaţi lunar, martie, după aceea vin lunile mai, iunie, august, septembrie. Şi salariile şi pensiile şi tranşele FMI sunt prevăzute în buget, s-au plătit şi până acum, se plătesc şi în continuare’, a spus Voinea.

Potrivit acestuia, execuţia bugetară la 2 luni este mai bună anul acesta decât anul trecut, în sensul că deficitul este mai mic şi nu există motive de îngrijorare.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com