Ministrul Culturii Daniel Barbu vizitează astăzi Roşia Montană

19 august 2013 09:421 comment

rosiaMembrii comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului a Parlamentului României în relaţia cu Unesco şi ministrul Culturii Daniel Barbu vor vizita marţi Roşia Montană. Delegaţia va sosi luni seara în Apuseni şi se va caza la o pensiune în Albac. În cursul zilei de marţi aceştia vor avea de dimineaţa o întâlnire cu reprezentanţii Roşia Montană Gold Corporation la sediul fostei primării din Roşia Montană, clădire restaurată cu un buget de peste un milion de dolari de RMGC. Întâlnirea va fi urmată de vizitarea exploatării miniere şi a galerilor subterane precum şi a muzeului şi a caselor reabilitate de RMGC.
Tot marţi, şi tot la sediul fostei primării din Roşia Montană, membrii comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului în relaţia cu Unesco şi ministrul Culturii Daniel Barbu se vor întâlni cu reprezentanţii autorităţilor locale din zona Apusenilor, cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Alba şi ai Consiliului Judeţean Alba dar şi cu ai organizaţilor nonguvernamentale pro şi contraproiectului minier de la Roşia Montană.
Toate aceste întâlniri vor fi urmate de dezbateri şi concluzii precum şi de o conferinţă de presă.
Oficialii din Bucureşti vor părăsi zona Apusenilor miercuri dimineaţa.

Tags:

1 Comment

  • Din acest articol inteleg clar ca nu ai unde sa te cazezi la Rosia Montana si ca ministrul va avea ocazia sa vada cine a investit deja in zona, ce s-a facut pentru patrimoniul de acolo, si la o alta concluzie nu va putea ajunge decat ca rmgc a fost cea care s-a preocupat, cu adevarat, nu activistii ecologisti!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com