Ministrul Dan Şova a semnat acordul cu Daimler pentru investiția de 300 de milioane de euro de la Sebeș

28 mai 2013 10:040 comments

şovaMoment de importanţă maximă pentru economia românească, judeţul Alba şi în special pentru municipiul Sebeş. Dan Şova, Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine şi reprezentanţii legali ai Daimler AG au semnat ieri acordul investiţional între Guvern şi constructorul german Daimler.
Dan Şova a asigurat delegaţia germană de faptul că Guvernul României, împreună cu autorităţile locale, vor face toate eforturile necesare pentru asigurarea unui bun climat investiţional, astfel încât compania germană să aibă cele mai bune condiţii pentru a-şi desfăşura şi dezvolta investiţia.
Astfel grupul din Stuttgart va investi peste 300 de milioane de euro în filiala sa din România, Star Transmission, care deține facilități de producție la Cugir și Sebeș, pentru a servi segmentul de vârf al cererii în cutii de viteze şi componente ale sistemelor de transmisie ale Mercedes.
Investiția de la Sebeș, cifrată de 280 de milioane de euro va duce la apariția a sute de locuri de muncă și va contribui la creșterea bugetului local al orașului cu aproximativ un milion de euro anual.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com