Ministrul Mediului la Alba Iulia: Proiectul de la Roșia Montană trebuie să respecte Garanţia financiară şi responsabilitatea faţă de mediu

7 aprilie 2013 08:332 comments

rosia montana 358

Prezentă la Alba Iulia, Ministrul mediului, Rovana Plumb nu a ocolit subiectul Roșia Montană. Aceasta a spus că în privinţa proiectului minier de la Roşia Montană trebuie să fie respectate garanţia financiară şi responsabilitatea faţă de mediu. De asemenea ministrul a mai spus că Guvernul îşi menţine poziţia de a desecretiza licenţa şi aşteaptă un răspuns din partea companiei româno-canadiene care intenţionează să demareze proiectul.

Garanţia financiară şi responsabilitatea faţă de mediu sunt două prevederi, practic două directive europene, transpuse în legislaţia românească, dar care nu au fost luate în calcul. Abia anul trecut au fost identificate soluţiile pentru elaborarea procedurile privind cele două directive europene, astfel că evaluarea propriu-zisă, care să ia în calcul respectivele proceduri a demarat abia în acest an.

De asemenea Rovana Plumb a mai spus că ministerul şi guvernul îşi menţin poziţia fermă de a desecretiza licenţele şi că aşteaptă un răspuns din partea companiei (Roşia Montană Gold Corporation). Desecretizarea este justificată, în opinia ministrului, de asigurarea unei transparenţe totale în ceea ce priveşte această investiţie.

Rovana Plumb a mai declarat că în lunile următoare, mai sau iunie, va efectua o vizită la Roşia Montană, dar asta doar după ce se va lămuri în privinţa altor aspecte legate de proiectul minier.

2 Comments

  • doamna Plumb, ei trebuie sa respecte aceste lucruri, si-au facut proiectul conform normelor europene, garantia financiara din cate am inteles au alocat-o, dar trebuie sa le dati un raspuns ca deja de prea mult timp se amana!

  • se pare ca doamna ministru se pricepe doar la declaratii dar la fapte nu! sa termine evaluarea proiectului si sa dea un raspuns, ca rosienii asteapta in saracie si in somaj de ani de zile!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com