Mircea Hava chemat din nou la DNA în dosarul STP

4 aprilie 2013 16:440 comments

hava dna 358

După mai bine de un an de când au demarat audierile în dosarul privind neregulile de la STP, primarul Mircea Hava a fost citat din nou la DNA Alba. Mircea Hava a declarat astăzi că obiectul ultimei vizite la DNA a fost legată de o cercetare  la o așa-zisă dublă taxare a biletelor. Consiliul Local a aprobat o hotarâre prin care costurile biletelor cumpărate de la șoferul autobuzului să fie de 2,8 lei, față de cele cumpărate din stații care erau doar 1,8 lei. Potrivit primarului biletele nu au fost vândute la suprapreț astfel că nu poate exista niciun fel de prejudiciu în acest sens.

“Este legat de transportul public, această chestiune de un an de zile, şi am fost să maid au o lămurire pentru că procurorii care se ocupă de caz mai cer lămuriri. M-am dus şi le-am dat. Erau legate de subvenţie, dar nu faptul că s-a dat subvenţie care este un lucru legal, ci într-o hotărâre de consiliu, am aflat şi eu atunci lucrurile acelea atunci pentru că nu urmăresc aplicarea tuturor hotărârilor de consiliu, apărea un tarif în autobuz, o suprataxă de 2,8 lei, faţă de cele de la staţii care sunt de 1,8 lei şi s-a considerat că aceea suprataxă de fapt era preţul biletului în autobuz care se dă în autobuz. Nu puteam să avem două tarife şi atunci această nelămurire. Cineva a încercat să o ducă la o chestiune de corupţie. Sper că s-au lămurit toate. Dacă nu s-au lămurit aici se vor lămuri în justiţie.

Nu mi s-a prezentat rechizitoriu. Când ţi se prezintă rechizitoriu vă spuneam în data de nu ştiu cât ne întâlnim în instanţă la Timişoara. S-au prezentat materialele şi am avut ultimele discuţii şi cine dorea să dea declaraţii dădea declaraţii pe toate materialele care au fost întocmite de ofiţeri şi de procurorii de la DNA. Nu am fost înştiinţat dacă sunt dat în judecată. O să vedem(…)Sper ca într-o lună de zile să primim ori nu ori da (…) Ştiu ce am făcut, ce nu am făcut, din cauza asta am spus-o şi aici în consiliu: rămâi când citeşti declaraţiile unor colegi care spun că nu ştiu nimic, nu au văzut nimic, nu au fost informaţi, ei au venit în consiliu să ridice mânuţa degeaba iar când sunt întrebaţi: “Ce aţi votat” spun: “Nu ştiu ce am votat”.

Este anormală chestiunea asta ca un om care are buletin, să poată să vorbească aşa ceva. Bineînţeles lucrurile acestea nu au tras în jos sau au ridicat în sus. Însă cred că de la început fiecare explica ce a însemnat acest serviciu de transport public, cum este făcut, ce a însemnat biletul de 1,8 care poate fi cumpărat de la şofer sau de la chioşc şi aceea suprataxă. Pentru că aşa scria în hotărârea de consiliu: tarif în autobus. Dacă eşti fără bilet în autobuz şoferul poate săîţi vândă un bilet de 2,8 lei. Nu mai este cazul pentru că din ce s-a tipărit nu s-a vândut nimic, s-au retras toate” a declarat Mircea Hava.

 

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com