Mona Pivniceru numită judecător la Curtea Constituţională

26 martie 2013 15:500 comments

pivniceru site bun

Mona Pivniceru a fost numită, marţi, judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului. Candidatul PNL pentru această funcţie a întrunit 99 de voturi “pentru” şi 33 de voturi “împotrivă”.
Contracandidaţii săi Gheorghe Iancu, propus de PDL, şi Florina Jipa, candidatul PPDD, au primit 16 voturi “pentru” şi 116 “împotrivă”, respectiv 17 voturi “pentru” şi 115 “împotrivă”. Votul a fost secret pe buletine.
Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi dimineaţă, numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la Curtea Constituţională din partea acestui for legislativ.
Comisia juridică a audiat candidaţii pentru postul de judecător la Curtea Constituţională din partea Senatului, respectiv pe Mona Pivniceru la propunerea USL, Gheorghe Iancu la propunerea PDL şi Florentiva Jipa la propunerea PPDD.
Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a declarat că în urma verificării documentelor depuse de cei trei candidaţi toţi îndeplinesc condiţia de vechime de 18 ani în materie juridică.
În urma votului membrilor Comisiei juridice, Pivniceru a obţinut 8 voturi favorabile, în timp ce Iancu obţinut două voturi, iar Jipa un vot.
sursa realitatea.net

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com