Nici un izvor de pe raza municipiului Alba Iulia nu îndeplineşte parametri de potabilitate

7 octombrie 2013 09:380 comments

izvorConform obligaţiilor ce îi revin, Primăria Alba Iulia a verificat prin intermediul Laboratorului de Diagnostic şi Investigare în Sănătate Publica al Direcţiei de Sănătate Publica Alba izvoarele de apa de pe raza municipiului Alba Iulia. Cele sase izvoare care au fost verificate sunt: Izvorul de pe strada Brânduşii înainte de intrarea în cartierul Recea; izvorul din cartierul Oarda de Sus de pe strada Haiducilor nr. 23; izvorul din cartierul Oarda de Jos de pe strada Violetelor; izvorul de pe strada Marcus Aurelius; izvorul de pe strada Turnătoriei din cartierul Bărăbanţ şi izvorul de pe strada Sărişoara din Miceşti).
În urma analizelor efectuate s-a observat că la toate izvoarele anumiţi parametri de potabilitate depăşesc normele acceptate.
„În fiecare an s-au emis avertizări cu privire la riscurile existente în cazul consumului de către populaţie a apei din aceste izvoare. Chiar şi izvorul de pe strada Turnătoriei din Bărăbanţ prezintă indicatori cu valori ce depăşesc normele admise (E Coli 130, Enterococi 8, Coliformi totali 90). Până în prezent Laboratorul DSP nu a comunicat o concluzie oficială în urma analizelor efectuate. Cu toate acestea, avertizam locuitorii asupra pericolului la care se expun în urma consumului de apă din aceste surse. Aceste analize constituie singurul reper în stabilirea gradului de potabilitate, iar în prezent niciun izvor de pe raza municipiului nu îndeplineşte indicatorii de referinţă” a declarat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com