Nicolae Popa: Consultanţă gratuită şi 15.000 de euro nerambursabili pentru proiectele pe masura 121-Ferme familiale

25 iunie 2013 07:292 comments

Nicolae-PopaNicolae Popa directorul adjunct al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a fost prezentluni în cadrul unei conferinţe organizate la sediuzl PNL Alba Iulia şi a făcut câteva anunţuri în ce priveşte fondurile europene pe care le derulează APDRP. Acesta a anunțat că din 25 iunie va demara sesiunea de cereri de proiecte pe Măsura 121 – Ferme familiale, măsură care vine în sprijinul fermierilor mici, în special din zona montană, care pot primi între 5.000 și 50.000 de euro nerambursabili.
”Vreau să vă informez că pentru aceste ferme familiale vom acorda 15.000 de euro care sunt nerambursabili și oamenii pot face orice cu ei fără să dea socoteală iar pentru cofinanțare s-a aprobat deja actul normativ prin care vor primi, prin intermediul Ministerului Agriculturii, o creditare de până la 75.000 de euro la niște dobânzi mult mai mici față de cele practicate de băncile comerciale și cu rambursabilitate în decurs de 10 ani de zile. Noutatea este că la nivelul ministerului s-au selectat câțiva consultanți serioși care au întocmit 6 tipuri de proiecte care vor fi afișate pe site-urile APDRP-ului și ministerului, în așa fel încât cei care doresc să acceseze fonduri europene pe această măsură să poată să-și aleagă unul dintre aceste proiecte fără să plătească nimic pentru consultanță”, a precizat directorul adjunct al APDRP.
Nicolae Popa a spus că au fost deblocate fondurile din cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și că s-a finalizat evaluarea proiectelor depuse pe Măsurile 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri și 121 – Dezvoltarea exploatațiilor agricole iar rezultatele vor fi afișate săptămâna vitoare pe site-ul APDRP. Totodată, rezultatele pentru Măsura 123 – Procesarea produselor agricole, vor fi anunțate la sfârșitul lunii iunie, evaluarea și selecția proiectelor depuse pentru măsura 3.1.3 – Încurajarea activităților turistice se va finaliza în jurul datei de 15 iulie iar pentru Măsura 3.1.2 – Întreprinderile mici și mijlocii din medul rural, rezultatele vor fi publicate la mijlocul lunii septembrie.
Nicolae Popa a mai declarat că la finalul anului, gradul de absorbție al fondurilor europene pentru investiții în agricultură va ajunge la 95%.

Tags:

2 Comments

  • ALO! D-LE POPA, SUNTETI GRESIT INFORMAT, TOCMAI DVS. CARE CONDUCETI APDRP-UL ASTA.
    PROIECTELE, CELE 6 LA NUMAR, SUNT PROIECTE MODEL, BRE, CARE DOAR ARATA DRUMUL PROIECTANTULUI, PENTRU A MERGE DIRECT. CALCULUL, RESPECTIV INTOCMIREA UNUI ASEMENEA PROIECT, NECESITA INSA O LUNA DE ZILE DE MUNCA ASIDUA, DOMNULE DIRECTOR APDRP. IAR MUNCA ASTA TREBUIE PLATITA DE FERMIER BRE, SI TOT FERMIERUL TREBUIE SA PLATEASCA TOATE DOCUMENTELE, AUTORIZATII ETC. ETC.

  • A, DA CONSULTANTA ESTE GRATUITA, ADICA INFORMAREA OMULUI. DAR INTOCMIREA PROIECTULUI, CARE POATE AJUNGE LA PESTE 100 FILE, TOATE CALCULATIILE SI FORMULARILE, ADICA INTR-UN CUVINT, INTOCMIREA PROPRIU-ZISA A PROICTULUI, ESTE CU TOTUL ALTA POVESTE, DOMNULE DIRECTOR!
    IAR CU CONSULTANTA GRATUITA, RAMINE DISCUTABILA SI ASTA.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com