Nicolae Popa director general adjunct APDRP: Proiect de 2.935.463 de euro pentru comuna Șugag

25 iulie 2013 13:260 comments

Nicolae-PopaContinuând eforturile susținute ale Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și ale Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), de a finanța cât mai multe proiecte europene din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013, au fost identificate și alocate resursele financiare necesare pentru a se putea finanța încă 5 proiecte aparținând Măsurii 322 – Renovarea și dezvoltarea satelor. Aceste proiecte au fost readuse din lista Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) în cea a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) având 64 de puncte, urmând a fi reevaluate în vederea acordării finanțării. Dintre acestea putem mentiona proiectul comunei Șugag din județul Alba.
APDRP va emite o notificare către reprezentanții legali ai acestor comune, urmând ca în maxim 15 zile lucrătoare de la primirea acesteia să se prezinte la Centrele Regionale ale APDRP pentru a semna Contractul de Finanțare.
Proiectul aparținând Comunei Șugag din județul Alba este în valoare de 2.935.463 de euro (10.442.617 de lei) și are în vedere îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază și accesul la servicii publice al populației din comună.
„Trebuie să apreciem atât efortul conducerii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cât și cel al APDRP pentru identificarea soluțiilor de finanțare a celor câteva comune. Doresc să atrag atenția asupra faptului că imediat ce se va primi notificarea de finanțare, primarii localităților vor trebui să demareze urgent implementarea proiectului. Astfel, în cel mai scurt timp vor trebui să semneze contractul de finanțare, ulterior trebuind să treacă la etapa de achiziții pentru a începe cât mai repede și execuția lucrărilor prevăzute în proiectul tehnic. Ținând cont de complexitatea derulării unui proiect de infrastructură rurală este nevoie ca toate operațiunile și lucrările să se încadreze în termen, astfel încât cererea de plată finală să fie depusă până la 30 septembrie 2015. În caz contrar, toate sumele acordate pentru finanțare vor fi retrase iar proiectele vor fi definitiv compromise.” a declarat Nicolae POPA, Directorul General Adjunct al APDRP, unul dintre principalii autori ai acestui demers.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com