Noutăţi pentru şcolile de şoferi

23 mai 2013 07:530 comments

scoalaMinistru Transporturilor Relu Fenechiu a venit cu noi reguli pentru şcolile auto. Prima şi cea mai costisitoare este faptul că instructorii auto au la dispoziţie 6 luni să monteze camere video pe maşinile pe care predau. Potrivit ministrului Relu Fenechiu, niciun candidat nu va mai susţine examenul auto fără ca proba să fie filmată.
Noutăţile pentru şcolile auto nu se opresc aici. Instructorii auto vor trebui să-şi dea silinţa pentru că un număr cât mai mare dintre cursanţii lor să promoveze examenul auto. Altfel, vor rămâne fără licenţa de funcţionare.
Oficialii din Ministerul Transporturilor spun că astfel vor dispărea cazurile în care cursanţii plătesc pentru şcoala auto, dar nu merg la cursuri. Surse din minister spun că la finalul anului 2011, business-ul cu şcoli auto avea o cifră totală de afaceri de 220 de milioane de euro, iar evaziunea fiscală ajunsese la o pondere de 70-80%.
“Noi am cerut că şcolile de şoferi să obţină un grad de promovabilitate a cursanţilor de minim 40% în primul an şi minim 50% începând cu al doilea an. De ce facem asta? Pentru că am avut mai multe sesizări ca unii instructori autorizaţi le semnau cursanţilor că au făcut aceste şcoli, cursanţii semnau că au făcut şcoala, şi nu exista răspunderea celor care i -au instruit cu privire la calitatea actului de învăţământ din aceste şcoli. De asemenea, prin ordin cerem ca autoturismele să fie dotate cu camere de luat vederi la examne ca să existe o transparenta şi oricine oricând să poată vedea modul în care s au desfăşurat aceste examene în interiorul şcolii”, a spus Relu Fenechiu, ministrul Transportului.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com