O familie din Gura Roşie s-a intoxicat după ce a consumat ciuperci

11 iunie 2013 14:570 comments

ciuperciLuni în jurul orei 15 s-au prezentat la spitalul Orăşenesc Cîmpeni 4 persoane din aceeaşi familie, din Gura Roşiei, cu simptamatologia de intoxicaţie, după consum de ciuperci.
Este vorba de trei bărbaţi şi o femeie care prezentau tulburări de echilibru, greţuri, astenie, somnolenţa, ameţeli. Doi dintre bolnavi care prezentau manifestări de boala suplimentare, respectiv febră şi hipertensiune au fost direcţionaţi spre UPU Alba Iulia şi au fost internaţi. Celorlalţi doi care au rămas la Spitalul Câmpeni li s au administrat soluţii pefuzabile, au fost monitorizaţi fără să prezinte complicaţii. Celor doi bolnavi internaţi la Alba Iulia de asemenea li s-au administrat sol perfuzabile, evoluţia fiind favorabilă fără complicaţii ulterioare.
Din aceeaşi familie s-a mai prezentat la UPU Alba Iulia un copil în vârstă de 13 ani cu simptomatologia intoxicaţiei cu ciuperci în stare stabilă.
Având în vedere că la această vârstă se pate instala insuficienţă renală cronica s-a aluat hotărârea de a fi trimis la Clinica de Pediatrie din Cluj, unde există posibilitatea efectuării dializei în caz că se impune acest lucru. Din informaţiile care le avem se pare că evoluţia acestuia este favorabilă, fără complicaţii.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com