PAMFLETUL ZILEI:Vrajitoarea din PE

18 octombrie 2018 08:530 comments

Guvernul-strica tot controlat de Dragnea schimba iar Legile Justitiei, pe genunchi, departe de ochii lumii, fara avize si dezbatere publica, sustine europarlamentarul Monica Macovei dupa ce in sedinta de guvern de luni a fost adoptata o OUG pe Justitie.

Europarlamentarul atrage atentia ca “iar vom afla din Monitorul Oficial ce aproba in Guvern!”.

“Toader a anuntat ca a repus in lege ca ministrul Justitiei sa poata sesiza Inspectia Judiciara in legatura cu activitatea procurorilor. De ce vrea Toader sa fie anchetati disciplinar procurorii la cererea unui politician? De ce sa fie procurorii expusi santajului si la mana unui ministru numit politic?”, noteaza pe reteaua sociala Macovei.

Ea mai scrie ca ministrul Justitiei “carpeste legea”, iar Legile Justitiei “trebuie corectate”.

“Toader carpeste legea, stabilind ca interviul pentru numirea unui procuror sef va fi public inca de la Ministerul Justitiei, dar nu ii reda presedintelui posibilitatea de a respinge motivat mai multe propuneri facute de ministru.

Legile Justitiei trebuie corectate, asa cum a recomandat si Comisia de la Venetia in raportul preliminar din iulie. Dar ce incredere poti avea intr-un Guvern care nici macar nu mai asteapta 5 zile pana apare raportul final al Comisiei de la Venetia?(ziarele)

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com