Părintele profesor arhidiacon Constantin Voicu a primit titlul de doctor honoris cauza al Universităţii 1 Decembrie 1918

15 mai 2013 13:112 comments

universitateMiercuri în cadrul unei ceremonii, organizate în cadrul Simpozionului internaţional cu tema: RELIGIE şi POLITICĂ. Relaţia dintre Biserică şi Stat de la Constantin cel Mare la Europa Post-Maastricht, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, părintele arhidiacon prof.univ. dr. Constantin Voicu de la Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu, a primit din partea Universităţii 1 Decembrie 1918, la propunerea Facultaţii de Teologie, titlul de doctor honoris cauza.
La eveniment au participat conducerea Universităţii albaiuliene, corpul profesoral al Facultăţii te Teologie Ortodoxă, participanţii de la simpozionul internaţional şi studenţi teologi. Din păcate , părintele arhidiacon prof.univ. dr. Constantin Voicu nu a putut fi prezent la decernare titlului din motive obiective. Acesta a fost reprezentat la eveniment de către preot conf.univ dr.Ioan Ielciu, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Andrei Şaguna din Sibiu.
După ce conf.univ. Marius Telea a citit Laudaţio, rectorul Universităţii 1 Decembrie 1918, prof.univ.dr Daniel Breaz, a dat citire hotărârii Senatului de acordare a titlului de doctor honoris cauza, părintelui arhidiacon prof.univ. dr. Constantin Voicu.
Trebuie spus faptul că părintele arhidiacon prof.univ. dr. Constantin Voicu a fost cadru didactic timp de peste 30 de ani în domeniul Patrologiei şi literaturii post patristice la facultăţile de teologie de Sibiu, Alba Iulia şi Oradea.
Amintim faptul că la Alba Iulia părintele arhidiacon prof.univ. dr. Constantin Voicu, a fost în perioada 1996-2004 decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, fiind considerat al doilea ctitor al acestei instituţii de învăţământ şi cel care a instituţionalizat-o.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com