Paştele: sărbătoarea bucuriei şi a tradiţiilor din jurul veştii că Hristos a înviat

5 mai 2013 09:431 comment

Invierea-lui-IsusPaştele, sărbătoarea creştină care cheamă oamenii să ia Lumina Sfântă, aduce bucuria unică a Învierii Mântuitorului, dar şi ritualuri şi tradiţii religioase printre care şi cea a salutului cunoscut chiar şi de cei mici – “Hristos a înviat!”, “Adevărat a înviat!”.

Sărbătoarea Paştelui este considerată a fi una a bucuriei date de vestea Învierii. O veste care, până la Înălţarea Domnului, respectiv timp de 40 de zile, se regăseşte în salutul “”Hristos a înviat!”, la care se răspunde cu “Adevărat a înviat!”.

De Paşte, spun preoţii, nimeni nu trebuie să fie trist, nimeni nu trebuie să plângă, bucuria fiind sentimentul pe cât de unic, pe atât de predominant în zilele de Paşte.

Numele sărbătorii derivă din cuvântul ebraic “pesah”, care înseamnă “trecere” şi vine din termenul egiptean cu acelaşi înţeles “paseh”.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă sâmbătă seară, cu un avion special, la Bucureşti, unde sunt aşteptaţi reprezentanţi ai Protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureştilor şi ai altor eparhii ale Patriarhiei Române.

Sursa: mediafax.ro

1 Comment

  • pensionar sarac

    Am crezut ca cel putin acum e ste fiecare mai -OM- dar orasul, bulevardul e plin de haine aruncate, mizerie, firicele de tufis pe closca neudate, si rupte, calcate, deci nimic din ce ar dori omul normal si ce facemUn saracom cauta disperat o farmacie trimis de la spitalpentru bolnav nici unul nu era deschis.(ora18- 19)Asta daca nu egzista una de stat cu program pentru bolnavi care cunpara medicamente pentru apartinatori din spital, cand avem 7 zile nelucratoare .Una spunem la biserica alta e viata de 23 ani.E PACAT.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com