PESTE 1 MILION EURO FONDURI NERAMBURSABILE REGIO PENTRU RENOVAREA POLICLINICII DIN CÂMPENI

11 septembrie 2013 14:112 comments

adrUn nou contract de finanțare nerambursabilă semnat la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru alocă 4,62 milioane lei fonduri nerambursabile pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Orășenesc din Câmpeni, județul Alba. Fondurile sunt alocate din bugetul Programului Operațional Regional la nivelul Regiunii Centru, pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea celor spațiilor unde au funcționat cabinetele medicilor de familie și ale medicilor stomatologi. Contractul de finanțare a fost semnat azi 11.09.2013 de către primarul orașului Câmpeni, domnul Ioan Călin Andreș și de către directorul general ADR Centru, domnul Simion Crețu, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, domnul Florin Roman.
Proiectul de „Reabilitare, modernizare și echipare ambulatoriu de specialitate la Spitalul Orășenesc Câmpeni” are o valoare totală de 5,93 milioane lei, din care 4,62 milioane lei reprezintă suma solicitată ca fonduri nerambursabile de către beneficiar, iar diferența dintre cele două sume reprezintă contribuția Consiliului Local Câmpeni la cheltuielile eligibile ale proiectului. Prin fondurile solicitate se va reabilita structura de rezistență a clădirii și principala zonă de acces, se vor crea facilități pentru persoanele cu handicap, se vor instala balustrade, rampe de acces și uși duble la căile de acces. De asemenea, se vor înlocui geamurile și se va izola termic fațada clădirii, se vor reamenaja toaletele, se va reabilita sistemul de iluminat, precum și cele 18 cabinete medicale amplasate pe două etaje, care se vor dota cu aparatură medicală, instrumentar chirurgical și mobilier specific.
„Este cel de-al optulea proiect finanțat la nivelul Regiunii Centru pentru reabilitarea infrastructurii de sănătate. Celelalte proiecte se derulează în fiecare din județele Regiunii Centru, dar în Țara Moților, din județul Alba, Regio a susținut și modernizarea ambulatoriului spitalului din orașul Abrud. Prin fondurile nerambursabile alocate până în prezent, vorbim de peste 22,7 milioane euro, vom reuşi, la finalul implementării acestor proiecte, să avem policlinici moderne și cabinete medicale de specialitate eficiente, cel puțin pentru o parte din infrastructura de sănătate din Regiunea Centru. Necesitatea oferirii de condiţii decente a serviciilor, de utilizare a unei aparaturi medicale performante va rămâne în continuare una dintre prioritățile de finanțare pe care o vom derula și în perioada 2014-2020”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.
”Ne bucurăm că am reușit să semnăm acest contract de finanțare care asigură fondurile necesare pentru modernizarea unor servicii de sănătate, vitale pentru noi. După închiderea spitalului de la Baia de Arieș, Ambulatoriul de la Câmpeni, alături de cel din Abrud, au preluat toate cazurile medicale ale locuitorilor din Țara Moților. Acoperim și deservim populația atât din oraș, cât și cea care locuiește la o distanță de peste 60 de km de localitatea Câmpeni, adică mai mult 50.000 de locuitori. Pentru noi aceste fonduri reprezintă o șansă să ridicăm standardele serviciilor oferite populației, dar fără a împovăra bugetul local, care prin fondurile nerambursabile obținute, a redus costurile pentru aceste lucrări ce erau necesare” a declarat domnul Andreș Ioan Călin, primarul orașului Câmpeni.
”Consiliul Județean Alba este permanent preocupat de situația socială din zona Munților Apuseni. Țara Moților are probleme socio-economice specifice, pe care le cunoaștem și pe care dorim să le soluționăm în beneficiul cetățenilor. Programele noastre și investițiile pe care le derulăm în această zonă sunt completate, iată, de fondurile europene nerambursabile pe care autoritățile publice locale le atrag, cu sprijinul ADR Centru. Felicit autoritățile din Câmpeni pentru faptul că doresc să realizeze proiecte europene, mă bucur de faptul că echipa ADR Centru acordă sprijin tuturor solicitanților de fonduri din Regiune, dar și solicitanților de finanțare din județul Alba și vreau să-i asigur pe toți moții, dar și pe ceilalți cetățeni ai județului că vom sprijini orice inițiativă care va duce la îmbunătățirea climatului economico-social”, a declarat domnul Florin Roman, vicepreședinte CJ Alba.
Proiectul este finanțat prin domeniul major de intervenţie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea și echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. La nivelul Regiunii Centru mai sunt 2 proiecte ce solicită fonduri pentru reabilitarea ambulatoriilor de spitale ce vor semna în următoarea perioadă contractele de finanțare nerambursabilă, unul localizat în municipiul Târgu Mureș și unul în localitatea Cugir-Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com