Peste 170 de poliţiştiti din Alba asigură ordinea şi siguranţa de Rusalii

20 iunie 2013 14:320 comments

Grup de politistiÎn perioada 22-24 iunie 2013, cu ocazia sărbătorilor Rusaliilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri pentru intensificare acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult în vederea prevenirii evenimentelor negative.
În acest sens, în dispozitivul de ordine publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona zilnic peste 170 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi zilnic 63 de mijloace auto, în activităţile de patrulare.
Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, poliţiştii vor fi sprijiniţi de efective de jandarmi şi poliţie locală.
Se va asigura prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţul nostru, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul traficului rutier. Cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada Sărbătorii Rusaliilor.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:

Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!
Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Adaptaţi permanent viteze condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea
rutieră!
În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com