Florin Roman noul președinte al PNL Alba Iulia

11 mai 2013 12:560 comments

pnl bunUPDATE

În urma numărării voturilor Florin Roman a câștigat detașat președinția PNL Alba Iulia, cu 70 la sută din voturi. Roman a obținut 211 voturi, Adrian Simion 52, iar deputatul Călin Potor 37. Trei voturi au fost anulate.

Peste 300 de persoane participă, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, la ședința de alegeri a PNL Alba Iulia. În competiția pentru șefia organizației s-au înscris trei candidați. Este vorba de vicepreședintele și purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Florin Roman, deputatul Călin Potor și profesorul Adrian Simion.
Fostul președinte al liberalilor din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat încă de acum câteva săptămâni faptul că nu va mai candida pentru un nou mandat. Alegerile de astăzi au o miză semnificativă, deoarece viitorul președinte va fi cel mai probabil candidatul la alegerile locale din 2016 pentru primăria Alba Iulia, primărie deținută de PDL, prin Mircea Hava, de aproximativ 17 ani.
Florin Roman, care deține și funcția administrativă de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, a fost primul care și-a anunțat candidatura și este cotat cu șanse foarte mari de a ocupa fotoliul de șef al liberalilor din Alba Iula. Roman a declarat acum câteva zile că își dorește această funcție pentru că intenționează ca peste 3 ani să candideze împotriva pedelistului Mircea Hava, aflat la al cincilea mandat de edil în Alba Iulia. De altfel Florin Roman a fost foarte aproape de o nominalizare pentru alegerile locale din 2012, dar a cedat candidatura la primăria Alba Iulia în favoarea deputatului Călin Potor. Acesta a pierdut însă bătălia electorală din vara trecută, astfel că în interiorul PNL au apărut din nou discuții în privința viitorului candidat ce urmează să fie desemnat pentru a fi aruncat în luptă în cel mai puternic fief al PDL din țară.
Deputatul Călin Potor se află la cel de al doilea mandat consecutiv de parlamentar, primul fiind obținut în 2008 cu susținerea PDL, iar cel de al doilea în 2012, sub sigla USL, după ce în 2010 i-a părăsit pe democrat-liberali și s-a înscris în rândul liberalilor. Aruncat în luptă împotriva lui Mircea Hava, Călin Potor a pierdut alegerile locale, dar a câștigat un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare, cu peste 51% din voturi pe colegiul Alba Iulia. Potor este fost viceprimar, fost director de Ambulanță și fost director al Spitalului Județean Alba Iulia.
Profesorul Adrian Simon, este un vechi membru al PNL, cu activitate îndelungată și unul din liberalii foarte activi din Alba Iulia. Nu este considerat a avea foarte mari șanse pentru câștigarea șefiei organizației liberale din Alba Iulia, acesta nefiind propus anul trecut pentru nicio funcție de consilier local sau județean.
Practic bătălia se va da, cel mai probabil, între Florin Roman și Călin Potor, ambii dorind ca peste trei ani să candideze pentru primăria din Alba Iulia.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com