POLITIA IN ACTIUNE

7 martie 2018 20:590 comments

Reţinuţi de poliţişti

 

Poliţiştii din Blaj au identificat 5 persoane din municipiu ca bănuite de comiterea unui furt cu un prejudiciu de 4.000 de lei. Pentru documentarea activităţii infracționale, poliţiştii au făcut o percheziţie. 3 persoane au fost reţinute.

 

La data de 6 martie a.c., poliţiştii din Blaj i-au identificat pe 4 tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani şi pe un bărbat de 40 de ani, toţi din municipiul Blaj, ca persoane bănuite de comiterea unui furt reclamat poliţiei la data de 7 februarie a.c., a cărui prejudiciu a fost estimat la 4.000 de lei.

 

Se pare că, în noaptea de 06/07 februarie a.c., cei 5 au pătruns, prin efracţie, în hala unei societăţi comerciale din Blaj şi au sustras mai multe scule electrice şi cabluri.

 

Pentru documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, ieri, 6 martie, poliţiştii din Blaj, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi, au făcut o percheziție.

 

Faţă de 3 dintre persoanele cercetate, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 7 martie, acestea să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cercetat pentru însuşirea bunului găsit

 

Poliţiştii din Abrud l-au identificat pe un bărbat din Alba Iulia ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”.  Acesta ar fi găsit un telefon mobil şi nu l-a predat, în termen de 10 zile, celui ce l-a pierdut sau autorităţilor.

 

La data de 6 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud l-au identificat pe un bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”.

 

Se pare că,  în noaptea de 17/18 februarie a.c., bărbatul ar fi găsit un telefon mobil, în valoare de 2.000 de lei, ce fusese pierdut, pe o stradă din Abrud, de către un tânăr.

 

Bărbatul nu a făcut demersuri pentru a-l identifica pe proprietarul de drept al telefonului şi nici nu l-a predat autorităţilor, în termenul de 10 zile, prevăzut de lege, însuşindu-şi-l.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

 

Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”.    

 

 

 

Siguranţa transportului de persoane  – prioritate a poliţiştilor rutieri din judeţul Alba

 

Poliţiştii din Alba Iulia au verificat 52 de taximetrişti, cu privire la modul în care respectă normele legale specifice acestei categorii de transportatori. 27 au fost amendaţi. Cu ocazia aceleiaşi acţiuni, au fost depistaţi 4 şoferi ce practicau taximetria, în  mod ilegal.

 

La data de 6 martie a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop verificare modului în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică transportului de persoane, în regim taxi dar şi combaterea transportului ilegal de persoane.

 

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost controlate 52 de autovehicule, iar, pentru nereguli constatate, faţă de 27 de taximetrişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Dintre amenzi, 22 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, iar 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38 din 2003 privind taximetria.

 

Totodată, poliţişti au fost identificaţi 4 conducători auto care desfășurau activităţi de taximetrie, fără a deţine autorizație.

 

Aceștia au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind taximetria, iar complementat sancţiunii, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului. 

 

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 9.415 lei.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că, în conformitate cu articolul 7 alin. 2 din Lg 38/2003- este interzis transportul public, contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deține pentru acesta autorizație taxi valabilă.

 

În cazul constatării, în mod repetat, a unor fapte de transport ilegal de persoane, împotriva conducătorului auto este luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă de la 1.000-5.000 lei, iar ca măsură complementară se dispune suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului, pe o perioadă de 6 luni, fiind reținute, pe loc, plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

 

Totodată, poliţiştii atrag atenţia celor care obişnuiesc să circule, în calitate de pasageri, cu astfel de autovehicule, cu privire la riscurile la care se expun şi le recomandă să opteze pentru mijloacele de transport public autorizate.

 

Infracţiune rutieră

 

La data de 07 martie a.c., în jurul orei 00.10, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au oprit, pentru control, o autoutilitară ce era condusă de un bărbat de 33 de ani din judeţul Vâlcea.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului era expirată, motiv pentru care, faţă de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea, pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 08.03.2018

                                                                           

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac     

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com