POLITIA VEGHEAZA!

24 aprilie 2018 13:492 comments

Poliţiştii din Sebeş au identificat două minore, de 13 şi 14 ani, ca persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-un salon de coafură din municipiul Sebeş. Fapta a fost reclamată în data de 19 aprilie de către o tânără, clientă a salonului.

 

La data de 23 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş le-au identificat pe două minore, de 13 şi 14 ani, prima din comuna Gârbova, iar a doua din comuna Ighiu, ca persoane bănuite de comiterea unui furt cu un prejudiciu de 4.000 de lei.

 

Se pare că, în dimineaţa zilei de 19 aprilie a.c., cele două tinere ar fi pătruns într-un salon de coafură din municipiul Sebeş şi ar fi profitat de faptul că o clientă a salonului şi-a lăsat poşeta nesupravegheată, sustrăgându-i portmoneul.

 

Minora de 13 ani este bănuită şi de comiterea unui alt furt, dintr-o societate comercială din localitatea Şard, faptă reclamată la Postul de Poliţie Ighiu la data de 15 aprilie a.c.

 

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Postului de Poliţie Ighiu au stabilit că în seara zilei de 15 aprilie, minora ar fi sustras, de pe un birou amplasat în incinta unei societăţi comerciale, un portmoneu lăsat nesupravegheat, în care erau documente personale şi bani.

 

 Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a minorelor şi recuperarea prejudiciilor.

 

 

Infracţiune rutieră

 

La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 18.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, în timp ce acţionau pe raza localităţii Berghin, l-au depistat pe un tânăr de 26 de ani, din Berghin, ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Cercetat pentru braconaj piscicol

 

Acţiunile pentru combaterea braconajului piscicol au continuat. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că perioada de prohibiţie durează până la data de 5 iunie inclusiv.

 

La data de 23 aprilie a.c.,  poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani, din comuna Mihalţ, în timp ce pescuia în râul Mureş.

 

Poliţiştii au luat măsura confiscării uneltelor de pescuit, iar bărbatului surprins pescuind ilegal, i-a fost întocmit dosar penal, în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de ”pescuit, prin orice metode, al reproducătorilor, în perioada de prohibiție si distrugerea icrelor embrionate de peste in zonele de reproducere naturala”, fapta prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23 din 05.03.2008, actualizată.

 

În conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 8 din 12 ianuarie 2018, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018, în perioada 07.04.2018 – 05.06.2018 se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

 

Alege viaţa!

 

Poliţiştii din Zlatna, împreună cu  RAR –ul, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost verificate 24 de autovehicule, la 11 dintre ele fiind constatate defecţiuni tehnice.

 

La data de 23 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Zlatna, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza oraşului Zlatna, o acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

 

Cu această ocazie, au fost  controlate 24 de autovehicule, la 11 dintre acestea fiind identificate diverse defecţiuni tehnice. Conducătorii acestora au fost sancţionaţi  contravenţional.

 

Alţi 3 conducători auto au fost amendaţi, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 5.220 lei.

 

Totodată, pentru 3 dintre autovehiculele identificate cu defecţiuni, au fost retrase certificatele de înmatriculare, iar faţă de un conducător auto a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere.

 

 

Accident rutier produs pe fondul neatenţiei în traversare

 

La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii rutieri din Sebeş au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Pianu de Jos.

 

Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Sibiu, s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin spatele unei autoutilitare, fără să se asigure în mod corespunzător, împrejurare în care a fost surprins şi acroşat de un autoturism condus de o tânără de 24 de ani, din comuna Vinţu de Jos.

 

În urma accidentului, tânărul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spitalul din Alba Iulia unde a rămas internat.

 

Cercetările sunt continuate.

 

 

 

 

Amplasarea radarelor în data de 24 aprilie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                                  

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com