Poliţist din Aiud cercetat pentru luare de mită

30 septembrie 2013 08:350 comments

IPJ Alba 358Vineri, 27 septembrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Poliţia mun. Aiud, Compartimentului de Poliţie Rutieră în timp ce primea suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire autorizat în cauză, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.01.2013, agentul de poliţie a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate, în acelaşi scop de a nu dispune măsurile legale cu ocazia constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.
Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior, a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de acesta în perioada 2010-2013, care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente (toate cele trei exemplare), urmând a se efectua verificări cu privire la modul de implementare şi trimiterea lor în debit.
La data de 27.09.2013 a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de agentul de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 din Legea 78/2000, fiind dispusă cercetarea învinuitului în stare de libertate.
În cauză urmează a fi continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com