Poliţistul din Alba care a incendiat maşina unei colege va fi cercetat în stare de libertate

1 iulie 2013 13:540 comments

ciocan siteTribunalul Alba a decis luni ca poliţistul, Nicolae Andrei Ivan, care din gelozie, a incendiat în luna mai a.c. mașina fostei sale iubite să fie cercetat în stare libertate. Tribunalul Alba i-a admis luni recursul iar magistrații au impus eliberarea sa din arest, primind interdicție de a părăsi țara.
Ivan a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, la sfârșitul săptămânii trecute, în urma deciziei magistraților de la Judecătoria Alba Iulia.
Potrivit IPJ Alba: “La data de 17.05.2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat cu privire la faptul că în parcarea unui bloc situat pe B-dul Revoluţiei din Alba Iulia, a fost incendiat autoturismul ce aparţine unei polițiste din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.
În urma activităţilor de cercetare şi criminalistice efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, principalul suspect de comiterea faptei a fost identificat în persoana lui Ivan Nicolae., agent de poliţie în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.
În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în noaptea de 16 spre 17.05.2013, în jurul orei 01.00, în scop de răzbunare, pe fondul geloziei și al fconsumului de alcool, s-a deplasat într-o parcare, unde se afla parcat autoturismul marca VW Polo, proprietatea persoanei vătămate V.A.M., cu intenţia de a incendia autovehiculul, împrejurare în care a împroşcat pe maşină cu o substanţă de accelerare a arderii, apoi a folosit o sursă de aprindere, generând incendiul la anvelopa dreaptă faţă, care s-a aprins, incendiul fiind localizat şi stins de către pompieri, alertaţi să intervină de un martor, fiind astfel împiedicată propagarea focului la întregul autovehiculul, dar şi la celelalte autoturisme aflate în parcare.
Pe baza probelor administrate în cauză, la data de 28.06.2013, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de reţinere, a agentului şef de poliţie Ivan Nicoale, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prevăzută de art. 217 alin 1 şi 4 din Cod Penal, cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. „d” din Codul Penal. Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, iar în cursul acestei zile a fost prezentat Judecătoriei Alba Iulia care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Agentul şef de poliţie este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne, din sursă externă din anul 1994 şi a îndeplinit mai multe funcţii de execuţie, în prezent fiind încadrat la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului, faţă de agentul şef I.N.A., conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus declanşarea cercetării prealabile şi suspendarea din funcţie.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com