Ponta: RMGC ar putea cere despagubiri de 2 miliarde de dolari

10 septembrie 2013 15:570 comments

ponta resizedbun mediafax-61753Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că RMGC are licenţă de exploatare la Roşia Montană încă din 2000 şi că există evaluări ale companiei privind cheltuielile făcute şi pierderile suferite, care se ridică la 2 miliarde de dolari.
Întrebat dacă există o clauză în documentele semnate cu RMGC privind acordarea de despăgubiri în cazul respingerii exploatării la Roşia Montană, premierul Ponta a precizat: “Nu ştiu de o clauză, ştiu că, din 1999, s-a acordat licenţa de exploatare, iar în 2000 această fost trandferată către Roşia Montană, de atunci s-au purtat negocieri. Dl Şova va pune mâine la dispoziţie toate documentele din aceşti 14 ani. Există evaluări cu cheltuielile până acum şi eventualele pierderi comerciale.Sunt evaluări făcute de până la 2 miliarde dolari, pierderi calculate de companie. Eu aş vrea să nu plătim nimic”, a spus Ponta.
Şeful Guvernului a adăugat că nu se pune problema ca statul român să accepte să plătească.”Ei vor cere în instanţă, noi ne vom apăra” a subliniat Ponta. El a adăugat că, odată cu respingerea proiectului în parlament, licenţa de exploatare nu se va pune în aplicare.
sursa: realitatea.net

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com