PREA LINIŞTE PE CETATE…În acest sezon Alba Iulia nu va avea echipă nici măcar în Liga a IV-a

30 iulie 2013 12:510 comments

stadionSituaţia rămâne disperată la FC Unirea 1924: echipa de seniori nu va fi afiliată la nici o ligă, iar echipele de copii şi juniori mai au doar 3 zile pentru a fi afiliate (data limită este 2 august 2013).
Vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman a declarat: „Am avut o discuţie cu dl. Mihai Dăscălescu (n.a. – preşedintele Asociaţiei „Fotbal Club Unirea 1924” Alba Iulia) privind situaţia clubului de fotbal. El nu mai poate fi afiliat în acest an.
În ceea ce priveşte Centrul de Copii şi Juniori doar se mimează un ajutor din partea Consiliului Local Alba Iulia. Nu numai că nu s-au făcut progrese, dar situaţia s-a înrăutăţit. Dl Dăscălescu mi-a spus că nu vom avea echipă de seniori la Alba Iulia, dar probabil vor fi probleme şi cu echipele de juniori şi copii.
Contractul de comodat cu Primăria Alba Iulia expiră în august şi nu sunt semnale că acesta va fi prelungit. Tarifele pentru folosirea terenului de la Stadionul Cetate sunt de 500 euro pe oră şi cum copiii folosesc terenul 8 ore pe zi, costurile s-ar ridica la 4.000 euro pe zi. Acestea sunt tarifele de când juca U Cluj aici şi nu putem să impunem aceleaşi preţuri copiilor din Alba Iulia. Mi se pare aberant pentru că sunt copiii din Alba Iulia.
Am vorbit cu părinţii acestor copii, unii au propuneri de la Bistriţa sau Sibiu pentru a juca acolo, şi s-ar putea să îi pierdem dacă nu facem nimic”.
O soluţie de avarie pentru Centrul de Copii şi Juniori ar fi să vină banii de la Steaua pentru Nicuşor Stanciu: „E o supapă, pentru că vom avea asigurată activitatea copiilor.Aceşti bani ar putea sosi în câteva zile… În acest moment ei nu se pregătesc nici la Stadionul Cetate, dar nici la stadionul din Oarda. Acum copiii se antrenează pe malul râului Ampoi”, a mai spus Roman.
Acesta a arătat cu degetul şi asupra administratorilor Stadionului Cetate: „Întreţinerea stadionului Cetate se ridică la 350 milioane (lei vechi) pe lună. Din aceşti bani 200 de milioane (lei vechi) sunt alocate pentru cei 17 angajaţi de la stadion, angajaţi care au aceeaşi coloratură cu conducerea oraşului Alba Iulia. Sunt angajaţi care după ce s-au remarcat lipind afişe în campania electorală acum îşi demonstrează talentul administrând stadionul”.
Roman acuză Primăria Alba Iulia pentru dezastrul clubului de fotbal din Alba Iulia. „Repet: decesul clubului de fotbal din Alba Iulia a fost semnat de primarul Mircea Hava. Din punctul de vedere al Consiliului Judeţean Alba, atâta timp cât Primăria Alba Iulia nu sprijină echipele de copii şi juniori, Consiliul Judeţean Alba nu va aloca nici un ban. Este vorba de echipele Municipiului Alba Iulia.
Din păcate această vrajbă din Consiliul Local Alba Iulia se transmite şi echipelor de copii şi juniori. Am vorbit cu reprezentanţii unor firme pentru a susţine echipele de copii şi juniori. E foarte trist că nu avem echipă de seniori cu un an înainte de împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea FC Unirea Alba Iulia”.
Roman explică de unde a pornit acest conflict: „Aici e o chestiune de voinţă: 100.000 de dolari nu e o sumă mare! Şi vă spune acest lucru un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba. Ştiu ce înseamnă aceşti bani pentru Municipiul Alba Iulia. Totul pleacă de la cearta dintre Hava şi Sarmeş, foşti colegi de şcoală şi prieteni…”.
Ultima zi în care echipele de juniori şi copii se pot înscrie este 2 august (aşadar peste 3 zile). Cei 150 de copii şi juniori ar avea nevoie de circa 100.000 dolari pentru a putea evolua un an în campionat.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com