Premierul Ponta indecis în ce privește proiectul minier de la Roșia Montană

14 iunie 2013 12:001 comment

rosia montana358Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, că în calitate de deputat va vota împotriva proiectului de lege care va fi iniţiat referitor la exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar în calitatea sa de prim-ministru trebuie să atragă investiţii în România din toată lumea.
“O să fiu sincer şi o să vă spun că eu, ca deputat, o să votez împotrivă, dar pe de altă parte, ca prim ministru, nu am dreptul… (…) acum ştiu mult mai bine ce am de făcut: (…) în primul rând să fac o administraţie necoruptă şi mai performantă şi în al doilea rând să deschid România pentru tot ce înseamnă investiţii din toată lumea, fie că vorbim de energie. De Roşia Montană, sigur, s-a vorbit mai mult, pentru că e un proiect cunoscut, dar eu vreau să promovăm legea minelor”, a spus primul ministru, la B1Tv.
El a adăugat că în privinţa exploatării trebuie urmaţi anumiţi paşi, care presupun inclusiv finalizarea studiilor de mediu şi a negocierilor cu investitorul. “Am reuşit să iau o decizie (în privinţa exploatării aurului de la Roşia Montana, n.r.) care presupune următorii paşi: în primul rând se finalizează studiile de mediu şi necesitatea investiţiilor pentru ca orice se întâmplă acolo să existe toate garanţiile de mediu, în al doilea rând se finalizează negocierea cu investitorul pentru că erau nişte condiţii de participare a statului român şi de redevenţă inacceptabile”, a spus Victor Ponta.
Premierul a mai precizat că Guvernul nu va lua nicio decizie referitor la acest proiect, ci va strânge la un loc toate investiţiile care să ofere garanţiile de mediu, oferta cea mai bună privind redevenţa şi participarea statului român, iar apoi se va realiza un proiect de lege care va fi supus dezbaterii Parlamentului. “Dacă îl aprobă bine, dacă îl respinge… la fel de bine. Dar măcar nu mai stăm de 11 ani şi eventual să ne şi dea în judecată cei de acolo”, a adăugat Ponta. sursa AGERPRES

Tags:

1 Comment

  • avand in vedere situatia in care se afla economia romaneasca si gradul de somaj de la Rosia Montana, premierul n-ar mai fi trebuit sa fie indecis, ci sa fi demarat deja proiectul

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com