Primăria Alba Iulia: Factura de energie electrică a municipiului Alba Iulia va scădea cu 60%

10 aprilie 2013 13:320 comments

iluminat-publica

În urma afilierii la Bursa de Mărfuri (HCL 49 din 26.02.2013) primăria a înaintat o cerere de tranzacţionare a cantităţii de energie de 4000 de MWh, medie şi joasă tensiune. În urma procedurii specifice, ca rezultat al şedinţei de tranzacţionare pe piaţă la disponibil – Ringul Energiei Electrice- din 3 aprilie 2013, municipalitatea a obţinut achiziţia cantităţii solicitate la un preţ de 193 lei MWh.

În perioada 1.06.2013 – 31.05.2014 societatea Fidelis Energy S.R.L. va furniza energia necesară satisfacerii consumatorilor proprii: sediile administrative, iluminat public, baze sportive şi instituţii de învăţământ.

“ Este normal că având calitatea de consumator eligibil să profiţi de oportunităţile pe care le oferă piaţă, în condiţiile respectării legislaţiei în vigoare. Economia realizată este substanţială şi poate fi redirecţionată spre alte nevoi ale oraşului.” Mircea Hava

În prezent, energia achiziţionată prin intermediul operatorului actual (Electrică) este taxată cu 473 lei MWh. În perioada următoare se vor întreprinde toate demersurile necesare întocmirii unui nou contract de furnizare, împreună cu toate exigenţele ce rezultă din acest proces.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com