Primăria Alba Iulia solicită Guvernului României restituirea a peste 4 milioane de euro

18 septembrie 2013 11:010 comments

primaria alba iuliaReprezentanții Primăriei Alba Iulia precizează că în baza ordonanței Guvernului Nr. 14 din 17 iulie 2013, privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corecțiilor financiare din domeniul achizițiilor publice, Primăria Alba Iulia a înaintat către MDRAP o solicitare ce vizează restituirea sumei de 19 411 000 lei.
Ordonanța Guvernului precizează că toți beneficiarii proiectelor europene POR, care au inițiat procedurile de atribuire a contractelor de lucrări înainte de anul 2011 și care dețin raport de verificare înscris cu opinia “fără observații” din partea Unității de Control și Verificare a Achizițiilor Publice, pot recupera de la bugetul statului sumele imputate ca și corecții. (vezi prevederile Art.4 alin. 1-3 din OG 14/2013).
Primăria Alba Iulia dorește recuperarea sumelor rezultate din corecții pentru patru proiecte ale căror proceduri de achiziție au fost verificate și avizate de către UCVAP cu mențiunea “fără observații”: Amenajarea Zonei Interioare a Cetății, Latura de Vest, Amenajarea Traseelor Șanturilor Cetății și Lucrări de Modernizare ale Pasajului Partoș.
“Așteptăm ca ordonanța să producă un efect concret și să ne fie restituiți banii. Aceste situații puteau fi evitate, dar e bine că în cele din urma s-a dovedit că avem dreptate și că am procedat corect în tot ce s-a facut pe bani europeni. Sunt nerăbdător să primim acești bani pentru a-i putea orienta spre investiții urgente, cum ar fi modernizarea a peste 50 de străzi din oraș. În plus, vom merge mai departe și cu acțiunile din instanță pentru celelalte proiecte la care am primit corecții. Până acum am avut câștig de cauză în instanțele de fond și suntem încrezători că același lucru se va intampla și mai departe“ a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com