Primim de la cititori: Îmi dărâmă casa la 83 de ani

10 iunie 2013 10:430 comments

caleferata2Prin prezenta scrisoare deschisă subsemnata NANDREA MARIA , în vârstă de 83 ani, domiciliată în satul Cistei, nr. 102, comuna Mihalţ, judeţul Alba vă aduc la cunoştinţă că deţin o casă de locuit din caramidă şi fundaţie de beton în suprafaţă de 170 mp şi o grădină unicat cu suprafaţa de 1900 mp. Mai am şi anexele gospodăreşti tot din cărămidă şi beton , toate acestea le-am construit prin munca de o viaţă împreună cu regretatul meu soţ în perioada anilor 80. Casa este dotată cu apă curentă, canalizare, gaz metan şi baie. Distanţa de la satul Cistei până la Alba Iulia este de numai 18 Km.
Am arătat toate aceste aspecte datorită faptului că prin nefericitul proiect de reabilitare a liniei ferate Simeria –Sighişoara din diverse surse CASA MEA ESTE SINGURA PROPUSĂ SPRE DEMOLARE PE TOT TRONSONUL. Cred că este o greşeală (fiindcă greşelile se pot corecta) şi nu o intenţie a proiectantului pentru că zona oferă şi alte posibilităţi de reabilitare a liniei ferate, existând suprafeţe întinse de teren pe partea opusă sau chiar limitare de viteză.
Arăt faptul că satul întreg este alături de mine şi mă sprijină în acest demers anexând la această scrisoare semnăturile a 237 cetăţeni ai satului Cistei.
Stau şi mă întreb, în acelaş timp vă întreb pe dumneavoastră eu la 83 ani ce fac, fiindcă în legea exproprierii nu este prevăzut un asemenea caz.
Vă întreb pe dumneavoastră dacă Statul dă o sumă de bani mamei dvs. pentru casă şi să o dărâme dvs. ce faceţi?
Cine mai este în stare la 83 ani să se apuce să-ţi construiască o casă şi apoi să- ţi mute toată agoniseala de o viaţă . UNDE?????
Cred că cineva îşi bate joc de mine la 83 ani că altfel nu pot să-mi explic această situaţie şi totodată cred că e o batjocură la proprietatea privată.
Nu cred că este cineva în stare să semneze un decret prin care să mă bage în pământ înainte de vreme, considerând acest lucru o crimă. Aşa să le ajute Dumnezeu precum fac. Eu nu am chemat pe nimeni pe proprietatea mea să îşi bată joc de ea, pentru că am muncit o viaţă întreagă de la 7 ani.
Nu se vrea a se lua în calcul şi alte variante în afară de demolarea casei mele, cum am arătat mai sus chiar şi limitarea de viteză practicându-se şi la trenurile de mare viteză .

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com