Procurorii DIICOT Alba Iulia au descins la sedile firmei de transport persoane Filadelfia din Bistriţa

29 mai 2013 15:115 comments

5Procurorii DIICOT au efectuat în cursul serii de marţi mai multe percheziţii domiciliare, dar şi la sediile firmei de transport persoane Filadelfia, într-un dosar complex care se pare că vizează destructurarea unui grup care se ocupa de trafic de persoane.
Au fost vizate locuinţele patronilor şi ale unor angajaţi, dar şi sediile societăţii situate în Bistriţa şi Şintereag. Pentru două persoane dintre cele duse la audieri la DIICOT Alba s-a cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile. Acestea au fost prezentate magistraţilor de la Tribunalul Alba.
Tribunalul Alba a decis ca cele două persoane să nu părăsească ţara. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atactă la Curtea de Apel alba Iulia.
“Astăzi, 29.05.2013, Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de DIICOT- Serviciul Teritorial Alba Iulia privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor S.G. şi S.I.E., acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.
Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpaţi măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile şi respectarea următoarelor obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, sau după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea , conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.
Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura luată se va înlocui cu măsura arestării preventive.
Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare iar competenţa de soluţionare a recursului revine Curţii de Apel Alba Iulia” se arată într-un comunicat de presă al tribunalului Alba.
sursa www.citynews.ro

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com