Proiectul Hidden Alba Iulia – “Treasure Hunt” îşi premiază joi câştigătorii

28 mai 2013 07:240 comments

IMG_08311Proiectul “Hidden Alba Iulia”, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank a ajuns cu brio la ultima activitate a acestuia: SPECTACOLUL DE PREMIERE. În cadrul acestui spectacol care va avea loc în data de 30 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor, ora 19:00, câştigătorii Concursului de Fotografie de pe facebook şi cei ai concursului de Treasure Hunt vor fi premianţii serii. Spectacolul are scopul de a oferi atât beneficiarilor direcți (participanţii) ai proiectului cât şi cei indirecţi, comunitatea albaiuliană, un cadou artistic. În cadrul acestuia care va avea, bineînțeles, o tematică istorică vom avea momente oferite de Trupa de Teatru SKEPSIS, un moment oferit de Garda Romană a Legiunii a XIII-a Geminae precum și un moment de dans. La intrare va fi amplasată o urnă, în care invitaţii pot dona suma dorită de aceştia, bani care vor fi puși în contul proiectului cu scopul derulării acestuia și în anul viitor. V
“Hidden Alba Iulia” (HAI şi tu) este un proiect pe care echipa Kalyteros, formată numai din liceeni albaiulieni, îl derulează în municipiul Alba Iulia, prin intermediul organizaţiei gazdă, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi având ca parteneri locali: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Teatrul Skepsis, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.
Programul YouthBank are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.
Acest proiect are ca scop creşterea nivelului de cunoaştere asupra monumentelor din Alba Iulia în rândul tinerilor albaiulieni, iar “Treasure Hunt” este una dintre cele mai bune alegeri de activităţi nonformale prin care tinerii pot învăţa despre oraşul lor natal – constructiv dar şi distractiv, rezolvarea indiciilor necesitând lucru în echipă, astfel participanţii beneficiind şi de dezvoltarea spritului de echipă. De asemenea, indiciile sunt gândite în aşa fel încât participanţii să afle cât mai multe detalii despre monumentele istorice mai puţin cunoscute ale municipiului Alba Iulia.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com